Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄЕП хочуть доповнити єдиним інформ- простором. З єдиним темником?

Понеділок, 27 вересня 2004, 21:33
Керівники центральних ЗМІ України і Росії висловлюються за необхідність існування повноцінного медійного процесу між двома країнами.

У понеділок у Києві відбувся круглий стілу, організований Російським клубом політтехнолога Гліба Павловського на тему: "Російсько-українські відносини на сучасному етапі і їхнє відображення в ЗМІ".

У ньому взяли участь керівники всіх центральних ЗМІ двох країн, а посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін відзначив, що інтерес до російсько-українських відносин не слабшає, а зростає.

"ЗМІ відіграють колосальну роль: як вони висвітлюють події, як їх оцінюють, як підносять громадянам", - підкреслив він.

Посол висловив думку, що "сплески" у ЗМІ в плані висвітлення подій, що відбуваються в Україні або Росії, "йдуть по синусоїді", тому що "ми постійно знаходимося в процесі виборчої кампанії".

Відкриваючи дискусію, Чорномирдін надав перше слово генеральному директорові інформаційного агентства "Інтерфакс" Михайлові Комісару.

Відзначивши, що інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна" було створено в 1992 році, Комісар назвав його "одним з головних інформаційних містків між Україною й усім світом".

"Наші клієнти - це, практично, усі закордонні ЗМІ, корпорації і банки, політики всіх основних країн. І, одержуючи матеріали "Інтерфаксу", де значне місце займає Україна, вони одержують об'єктивну повноцінну картину того, що тут відбувається", - підкреслив він.

У ході дискусії гендиректор телеканалу ГРТ Костянтин Ернст звернув увагу на існуючу думку про те, що інформаційна увага до України зумовлена президентськими виборами.

"Це - відновлення нормальної інформаційної уваги, якої заслуговує Україна в російських ЗМІ. Передвиборна ситуація введе нас у стан норми інформаційного обміну зі збереженням належної уваги, щоб між країнами існував нормальний політичний, економічний і медійний процес", - сказав він.

Президент компанії ТВЦ Олег Попцов висловив думку, що якщо журналісти України і Росії не створять "єдиного інформаційного простору, єдиний економічний простір буде безглуздим".

Необхідність об'єктивного і повноцінного висвітлення подій у Росії й України підтримали й інші керівники українських і російських ЗМІ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, у цьому ж складі російські журналісти взяли участь у зустрічі з Віктором Януковичем. По ліву руку тоді від нього сидів московський політтехнолог Гліб Павловський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування