Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат приїде дивитися, чи не станеться трагедії на виборах в Україні

Вівторок, 28 вересня 2004, 11:24
Перший віце-президент комітету Європарламенту у зв'язках з Україною британець Чарльз Таннок планує особисто взяти участь у виборах в Україні як спостерігач.

Таннок приїде в Україну в якості спостерігача Європарламенту, повідомляє "Німецька хвиля".

За словами Таннока, він хоче бути вільним і неупередженим спостерігачем, намагатиметься прислуховуватися і до влади, і до опозиції.

На думку Таннока, у разі недомократичного проведення виборів імідж України зазнає серйозної шкоди.

За словами депутата, в країнах Євросоюзу є неприпустимим використовувати мас-медіа та державні структури на підтримку кандидатів від влади – про такі порушення в Україні заявляє опозиція.

Таннок уважає, що втручання влади в демократичний процес виборів позначиться на репутації України, на її відносинах з Євросоюзом у рамках нової політики сусідства та ще більше наблизить Київ до Москви.

"Я думаю, що для України буде трагічним втратити шанс показати свою належність до європейських сучасних демократій",- сказав перший віце-президент Комітету Європарламенту у зв'язках з Україною.

Депутат уважає, що Україна має шанс у майбутньому стати кандидатом у члени ЄС, якщо покращить економіку, забезпечить свободу слова та дотримуватиметься інших демократичних цінностей.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...