Смєшко здивував депутатів нічною зустріччю з Ющенком на дачі

Вівторок, 28 вересня 2004, 15:03
Глава Служби безпеки України Ігор Смєшко запевняє, що СБУ зробить усе можливе, щоб справа про отруєння Віктора Ющенка була розкрита якнайшвидше.

В інтерв'ю журналістам у вівторок він повідомив, що брав участь у засіданні слідчої парламентської комісії з розслідування обставин отруєння Ющенка.

На засіданні члени комісії цікавилися розслідуванням можливих протиправних дій щодо кандидата, і Смєшко проінформував їх про заходи СБУ із розслідування цієї справи.

Він також нагадав, що справу розслідує Генпрокуратура, а СБУ виконує окреме доручення.

"Ми пообіцяли, що СБУ вживе всіх заходів, щоб у найкоротший термін ця справа була з'ясована, і розставлені всі крапки над "і", - підкреслив він.

Смєшко відзначив, що більш докладну інформацію можна буде одержати тільки після закінчення слідства.

Смєшко заявив, що у з'ясуванні всіх обставин сьогодні є "певні зрушення". Він також назвав розкриття цієї справи "справою честі СБУ".

Смєшко, відповідаючи на питання журналістів, підтвердив, що зустрічався з Ющенком за день до отруєння кандидата. Однак він підкреслив, що поки не можна сказати про точний час спроби замаху.

У розслідуванні, вважає Смєшко, потрібна і співпраця самого Ющенка, якому було б бажано пройти судово-медичну експертизу.

Як повідомив глава слідчої комісії Володимир Сівкович, керівництво СБУ зустрічалося з Ющенком для обговорення питань участі або неучасті спецслужби у виборчій кампанії.

За словами Сівковича, на засіданні комісії вони були здивовані, що зустріч керівництва СБУ відбувалася "вночі в приватному будинку, на дачі одного з керівників СБУ".

Сівкович уточнив, що зустріч проходила в ніч з 5 на 6 вересня. За словами Сівковича, глава СБУ Ігор Смєшко підкреслив, що зустріч проводилася на прохання Ющенка.

Як повідомлялося, кримінальну справу, порушену за фактом замаху на життя Ющенка Генпрокуратура передала для розслідування до СБУ. Потім справа була повернута в Генпрокуратуру – після того, як підтвердився факт зустрічі представників СБУ з Ющенком.

Справа була порушена за статтею 112 Кримінального кодексу (замах на життя державного або громадського діяча).

Інтерфакс-Україна

Всі подробиці отруєння Ющенка читайте тут


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування