У ющенківців головна інтрига – чи залишить Янукович роботу Тігіпку або все віддасть Павловському

Вівторок, 28 вересня 2004, 15:33
Довірена особа Ющенка в загальнодержавному окрузі Микола Томенко вважає, що штаб Віктора Януковича, очолюваний Сергієм Тігіпком, на сьогодні припинив свою роботу.

За словами Томенка, Янукович відмовився від статусу кандидата у президенти в той момент, коли пішов від передбачених законом механізмів ведення кампанії.

"Сергій Тігіпко переконував його піти у відпустку на цей час, провести теледебати з основним опонентом Ющенком. Однак Янукович відмовився від цього. Він продовжує перебувати на прем’єрській посаді, заявив, що не піде на дебати", - сказав Томенко.

"Таким чином, можна констатувати, що він віддав перевагу посаді прем’єр-міністра над статусом кандидата в президенти", - додав Томенко на прес-конференції в штабі Ющенка.

За словами Томенка, штаб Тігіпка "займається хіба що друкуванням та поширенням агітаційних листівок", тим часом як реальну кампанію Януковича "продовжують інші люди, скоріш за все, із зарубіжних країн".

Як відомо, наприклад, у понеділок під час зустрічі з російською пресою по ліву руку від Януковича сидів московський політтехнолог Гліб Павловський.

Депутат вважає, що таке становище Януковича та його штабу – основна інтрига фіналу виборчих перегонів, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

"Усі інші несподіванки та інтриги закінчилися: парламентська більшість остаточно розвалилася, спроби зірвати роботу Верховної Ради провалились, пенсійна реформа виявилась разовою дотацією", - заявив Томенко.

На думку Миколи Томенка, протягом останніх тижнів виборчої кампанії Віктор Янукович діятиме в режимі "віртуального" кандидата.

"Якщо штаб Януковича і штаб Ющенка працюватимуть і далі так, як вони працюють зараз, то другий тур нам буде не потрібен", - стверджує він.

Коментуючи ролики технічних кандидатів проти Ющенка, Томенко попередив телеканали про несення відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

"Політтехнологи-заробітчани з інших країн прагнуть гратися в Україні з такими речами як міжнаціональні відносини та заклики до громадянської війни, а це дуже небезпечно", - сказав Томенко.

Читайте також:

Янукович буде "пахати", а не слухатися пропозицій Тігіпка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування