Мороз каже, що Янукович переплутав себе з Верховною Радою

Вівторок, 28 вересня 2004, 17:19
Кандидат у президенти України Олександр Мороз вважає пропагандою заяву прем'єр-міністра Віктора Януковича про подвійне громадянство, надання статусу державної російській мові і про невступ України в НАТО.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у вівторок.

За словами Мороза, "хтось з аналітиків" підказав Януковичу, що питання, яке стосується вступу України до НАТО, несвоєчасні з багатьох міркувань.

За його словами, така думка є в українському суспільстві, і в такий спосіб прем'єр "висловився так, як хотіли чути виборці".

Говорячи про надання статусу державної російській мові, Мороз підкреслив, що це питання знаходиться в компетенції парламенту України, а не президента.

"Говорити так, означає вдаватися просто до публічних речей, розуміючи, що значна частина виборців, особливо на Сході, Півдні й у Центрі України вважає за можливе говорити про можливості використання російської мови в якості державної", - сказав він.

За словами Мороза, питання про введення подвійного громадянства в Україні також не є компетенцією президента. Він нагадав, що президент може вирішувати питання з надання подвійного громадянства в окремих випадках.

На думку Мороза, питання взаємин громадян України з громадянами Білорусії або Росії необхідно вирішувати зовсім по-іншому.

"Це не той шлях, яким потрібно йти. Це значною мірою заяви пропагандистського характеру і кандидат на посаду президента і тим більше прем'єр не мав би ними користуватися", - сказав Мороз.

Коментуючи заяву ряду політиків про те, що основні кандидати Ющенко і Янукович можуть бути зняті з реєстрації на президентських виборах, Мороз не виключив такого розвитку подій і нагадав, що порушення, допущені командою Януковича, можуть стати підставою для зняття його з реєстрації.

Зокрема, це стосується перевищення коштів з передвиборчого фонду кандидата у президенти.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Янукович повторив піар-хід Кучми і закрив собі дорогу на Захід

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування