Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із пенсією Янукович роздає агітки, в які ніхто не вірить

Вівторок, 28 вересня 2004, 18:42
Разом із доплатою до пенсії людям вручають підготовлений Пенсійним фондом агітаційний матеріал за провладного кандидата Віктора Януковича.

Як повідомляє партія "Солідарність", яка входить у "Нашу Україну", зокрема, такі агітки отримали пенсіонери Черкаської області.

В матеріалі, який дають пенсіонерам, зазначається:

"Управління пенсійного фонду Черкаської області Кам’янського району повідомляє, що відповідно до чинного законодавства Ваш розмір пенсії становить 164,85 грн. […]

Урядом Януковича прийнято рішення щодо встановлення пенсійних виплат на рівні прожиткового мінімуму, встановленого на 2004 рік для осіб, які втратили працездатність, шляхом надання щомісячної державної адресної допомоги до пенсії. В зв’язку з цим, розмір пенсійної виплати з 1 вересня 2004 року становить 284,69 коп.".

На думку "Солідарності", яку очолює Петро Порошенко, це є використанням важелі впливу на працівників місцевих органів виконавчої влади і порушенням закону про вибори.

"Солідарність" зазначає, що "таке рішення уряду буде відмінено відразу після виборів, оскільки прийняте воно всупереч чинному законодавтсву про пенсійне забезпечення".

В той же час, 72% українців вважають, що підвищення урядом пенсій та стипендій є передвиборчим кроком, спрямованим на підвищення популярності кандидата від влади.

Лише 15% бачать у цьому проявом турботи уряду про зростання добробуту громадян. 13% вагалися із відповіддю.

Про це свідчать дані спільного дослідження, проведеного центром “Соціс”, київським міжнародним інститутом соціології та компанією “GFK-USM” з 8 по 19 вересня серед 6 000 респондентів, передає УНІАН.

Найменш скептично мотивацію дій уряду оцінюють жителі Східного регіону – тут 62% розглядають підвищення зарплат та інших виплат як передвиборчий крок.

Скепсис щодо мотивації дій уряду також трохи зменшується із зростанням віку опитаних - 76% серед тих, кому від 18 до 34 років, тоді як серед людей віком від 55 років - 69%.

Помітно відрізняються оцінки дій уряду залежно від електоральних орієнтацій респондентів.

Серед тих, хто в першому турі має намір голосувати за Ющенка, сприймають ці дії лише як передвиборний крок 81%.

Із тих, хто голосуватиме за Мороза відповідно 80% і 11%, за Петра Симоненка відповідно 79% і 10%.

Тоді як серед представників електорату Віктора Януковича передвиборчим цей крок вважають 52%, а прояв турботи в ньому вбачають 34%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...