Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не сварився з Морозом і не піде до Януковича

Вівторок, 28 вересня 2004, 20:32
Лідер "Нашої України", кандидат у президенти Віктор Ющенко не погодиться на посаду прем'єр-міністра у випадку обрання главою держави Віктора Януковича, заявив керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко.

"Ні (не піде в прем'єри), оскільки це не просто протилежні люди, це дві різні філософії мислення, це дві різні цивілізаційні установки", - сказав Зінченко в прямому ефірі програми "Від першої особи" на "Радіо-Ера" FM у вівторок.

Як повідомлялося, у понеділок у Києві Янукович заявив, що у випадку перемоги на виборах не має наміру пропонувати посаду прем'єра своєму головному опонентові Ющенку.

Раніше керівник Центрального виборчого штабу Януковича Сергій Тігіпко не виключив, що у випадку обрання Януковича главою держави прем'єр-міністром країни може стати Ющенко.

Зінченко також спростував факт існування конфлікту між Ющенком й Олександром Морозом на ґрунті висловлювань останнього з приводу отруєння Ющенка.

"Принципового конфлікту між ними немає. Є ситуація, яка виникла з людської реакції на те, що трапилось з Ющенком, і зрозуміло, що вона (ситуація ) мала потребу в дещо іншому поводженні сильного політика, яким є Мороз", - підкреслив Зінченко.

Говорячи про можливий вплив на хід передвиборної кампанії Ющенка запитів російської прокуратури з приводу лідера Блоку Юлії Тимошенко в контексті створеної ними коаліції "Сила народу", Зінченко підкреслив, що такі ситуації вже стали тенденцією в ході виборів.

"Щораз, як тільки ми підходимо до президентських чи парламентських виборів, з'являється запит прокуратури про Тимошенко. Вона зазнала надзвичайно сильного тиску в ході парламентської кампанії (вибори у Верховну Раду 2002 року ) і відчуває його зараз", - сказав Зінченко.

У той же час він підкреслив, що "Сила Народу" повинна стати "покажчиком" для всіх опозиційних сил у тім, що "вони повинні шукати, що їх поєднує, а не розділяє".

"Я вважаю, що цей крок (створення коаліції) був надзвичайно доцільним, він ще вплине на результати виборів. Який вплив він матиме в кількісному вимірі, ми побачимо 31 жовтня", - підкреслив Зінченко.


Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ НЕ ВІЗЬМЕ У ПРЕМ`ЄРИ "БЕЗПОМІЧНОГО" ЮЩЕНКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування