Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До пам'ятника яйцю поклали квіти. І нагадали Януковичу, що він – не Шварцнегер

Вівторок, 28 вересня 2004, 23:40
У вівторок група Івано-Франківських студентів поклала квіти до місцевого фонтану специфічної форми – так званого "пам'ятника яйцю".

Акція відбулася в зв'язку із порушенням кримінальної справи за фактом хуліганства проти Дмитра Романюка, який у п'ятницю кинув курячим яйцем у Януковича.

Як повідомляє Прикарпатська інформагенція, під час символічного покладання квітів було оголошено відкритого листа до влади та правоохоронних органів.

У листі говориться, що його автори-"представники вузів Івано-Франківська" стурбовані ситуацією із Дмитром Романюком.

"Вважаємо його вчинок вибухом емоцій, який був спровокований тим тиском, який чиниться адміністраціями вузів на студентів", - зазначається у листі.

Зокрема, для організації мітингу на підтримку Януковича минулої п'ятниці студенти певних факультетів Прикарпатського університету були незаконно звільнені від занять.

"Ми, як прогресивні студенти, повністю підтримуємо міркування Дмитра Романюка, проте не розділяємо його методів. Вважаємо порушення кримінальної справи за жбурляння звичайного курячого яйця абсурдом".

Автори звернення просять влади закрити кримінальну справу.

"Ми не хочемо, щоб нас називали "бандою націоналістичних і фашистських відморозків". У світовій практиці жбурляння яєць у політика вважається традиційною формою протесту", - також зазначають підписанти.

Вони нагадують, що місяць тому канцлера Німеччини Герхарда Шредера теж закидали яйцями, а рік тому – Арнольда Шварцнегера, який тоді балотувався на посаду губернатора Каліфорнії.

Підписанти зазначають, що кожен студент повинен мати право "публічно висловити свою особисту думку доступним йому способом, якщо належні умови для цього не створені державою".

У повідомлені не сказано, ким конкретно ухвалено звернення – "активістами із найбільших вузів міста, зараз створюються ініціативні групи для збору підписів" під цим листом.

Всі подробиці "яєчного замаху" на Януковича читайте тут


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування