Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄВРОСОЮЗ ВИМАГАЄ ВІЛЬНИХ ВИБОРІВ В УКРАЇНІ. БЕЗ ТЕМНИКІВ

Середа, 29 вересня 2004, 00:00

Європейський Союз закликав керівництво України забезпечити всі необхідні умови для проведення вільних і справедливих президентських виборів.

Про це йдеться у заяві країн Євросоюзу, поширеній у середу, повідомляє Інститут масової інформації.

ЄС наголошує, що розцінює Україну як свого ключового сусіда та стратегічного партнера, яка виступає також важливим гравцем у питаннях регіональної та загальної безпеки.

"ЄС як і раніше підтримує Україну в її прагненні до демократії та економічних реформ. ЄС визнає європейські прагнення України і схвалює про-європейський вибір України", - говориться в заяві.

Євросоюз закликає українських політичних лідерів забезпечити усі необхідні умови для проведення вільних та чесних президентських виборів цієї осені з тим, аби вони відповідали зобов’язанням перед міжнародною спільнотою, зобов’язання, на важливості яких настоюють Європейська Рада та ОБСЄ.

Враховуючи умови, при яких проводилася до цього часу передвиборча кампанія, ЄС наполягає знову на першочерговій важливості незалежності ЗМІ і свободи слова для чесної та прозорої виборчої кампанії.

"Це містить в собі рівний та неупереджений доступ до ЗМІ, відсутність процедур реєстрації та ліцензування на підставі політичних критеріїв, так само як і припинення відключення приватних телеканалів із "технічних причин", - говориться в заяві.

"Це також містить об’єктивне висвітлювання позицій кандидатів в ЗМІ, зокрема, із боку державних національних телеканалів, відсутність будь-якого втручання з боку влади, включаючи вказівки та інструкції засобам масової інформації, так звані "темники", - наголошують країни ЄС.

Євросоюз також наполягає на нейтральності усіх державних чиновників та державних органів влади стосовно усіх кандидатів, включаючи утримання від переслідувань окремих кандидатів та ЗМІ.

Нарешті, Європейський Союз вимагає, аби Україна надала можливість українських спостерігачам, включаючи і незалежних спостерігачів, спостерігати за виборами.

При цьому Євросоюз схвалює участь міжнародних спостерігачів. Держави-члени ЄС готові зробити свій відповідний внесок.

Крім 25 країн ЄС заяву підписали країни-кандидати Болгарія, Румунія, Туреччина та Хорватія, учасники Процесу стабілізації та асоціації Албанія, Боснія, Македонія, Сербія, країни Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
Усі новини...