НАТО в шоці від заяв Януковича

Середа, 29 вересня 2004, 11:37
Заява Януковича про небезпеку вступу до НАТО, якщо її правильно цитують російські ЗМІ, суперечить курсу України на євроінтеграцію, вважає представник самого НАТО.

Анонімний чиновник НАТО прокоментував радіо "Свобода" заяву Януковича, що Україна може втратити військово-промисловий комплекс, якщо буде прагнити вступити до НАТО.

За словами Януковича, як їх цитують російські журналісти, через необхідність запроваджувати стандарти НАТО Україні доведеться закривати свої військові заводи й купувати техніку на Заході.

Чиновник з НАТО, який побажав залишитись невідомим, сказав, що заява Януковича суперечить проголошеному офіційним Києвом стратегічному курсові України на інтеграцію до НАТО.

Офіційний представник альянсу також наголосив стосовно технічних стандартів НАТО, що "НАТО нікому зі своїх партнерів не диктує, яку зброю повинна виробляти або купувати та чи інша держава.

"Тому заяви пана Януковича про загрозу військово-промисловому комплексові України в разі її вступу до НАТО для представників альянсу поки що незрозумілі".

За словами кореспондента "Свободи", його співрозмовник сказав, що "це якийсь нонсенс", тим більше, що реформування збройних сил України і питання стандартизації регулярно обговорюється сторонами на експертному і найвищому рівнях".

Також представник НАТО зауважив, що Альянс повністю погоджується з іншою заявою Януковича, що "систему європейської безпеки не можна будувати без Росії".

Саме для цієї мети альянс створив із Росією спеціальну "Раду НАТО–Росія", у форматі якої сторони успішно співпрацюють.

Офіційну оцінку заяв прем’єр-міністра України з цього приводу Альянс зможе дати і оприлюднити вже в середу. Також представник Альянсу сказав, що НАТО чекає на перевірену інформацію від своїх дипломатів із Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News