Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В УКРАЇНУ ПРИЇХАВ КІЛЕР. ЩОБ ВЧИНИТИ ЗАМАХ НА ЮЩЕНКА?

Середа, 29 вересня 2004, 12:22
Керівник офісу Ющенка нардеп Олег Рибачук звернувся із запитом до силовиків щодо перебування в Україні кримінального авторитета Ангерта, який, не виключено, може бути використаний для замаху на Віктора Ющенка.

Про це йдеться у запиті Рибачука до генпрокурора Геннадія Васильєва, глави СБУ Ігоря Смєшка та міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя.

В запиті зазначається, що Рибачуку надійшла інформація про знаходження в Україні відомого кримінального авторитета, в минулому громадянина України, Олександра Ангерта (на прізвисько "Ангел").

"Мені повідомили, що Олександр Ангерт увечері, 23 вересня 2004 року, протягом 30 хвилин знаходився в одному з будинків, який розташовано за адресою: м. Київ, Музейний провулку, 10".

"Вранці наступного дня Ангерта знову було помічено в цьому будинку, де він знаходився протягом однієї години", - зазначає депутат.

Він нагадує, що з відкритих джерел відомо, що Ангерт підозрюється в організації та виконанні гучних убивств.

Ангерт знаходиться в міжнародному розшуку та є об’єктом розслідування Бельгійської жандармерії, Австрійської поліції, Женевського управління поліції Швейцарії тощо.

Рибачук просить силовиків надати офіційне роз’яснення, чи відомо правоохоронним органам про перебування на території України Ангерта, зокрема, де і коли він перетинав державний кордон України.

Рибачук вимагає пояснити, які дії здійснювали правоохоронці для встановлення факту знаходження Ангерта в Києві та його затримання.

Рибачук також ставить ще питання Васильєву, Смєшку та Білоконю: "Яким чином можна пояснити факт, що кілька місяців тому Ангерт безперешкодно приїжджав в Україну та покинув її територію через певний час?"

Окрім цього, Рибачук просить надати інформацію, чи знаходиться в будинку №10 Музейного провулку Києва передвиборчий штаб одного з кандидатів у президенти, і чи може візит Ангерта бути пов'язаний саме з цим.

Останнє питання, яке ставить Рибачук силовикам: "Виходячи з наявної інформації про діяльність Ангерта, чи можна зробити припущення, що він може бути використаний окремими силами в якості виконавця замаху на одного кандидатів в президенти, зокрема Віктора Ющенка?"

Як відомо, минулого року на територію України в'їхав молдавський кіллер Карамалак, якого спочатку затримали, а потім відпустили.

За даними "Української правди", агент СБУ в Росії повідомив правоохоронців України, що Карамалак приїздив для організації замаху на Ющенка.

Українська правда

Читайте також:

Вперед, Ющенко!

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування