Лікаря "Рудольфінерхаус" неправильно переклали. Але він не знає все про отруєння Ющенка

Середа, 29 вересня 2004, 12:32
Офіційний представник віденської лікарні "Рудольфінерхаус", де лікувався Віктор Ющенко, заявляє, що немає підстав говорити, чи була його важка хвороба спричинена отруєнням, чи ні.

В інтерв'ю Бі-Бі-Сі професор Лотар Віке підтвердив попередні лікарські заяви, що аналізи не давали підстави говорити про отруєння, але він також сказав, що не може заперечити таку можливість.

Коментуючи вівторкову заяву клініки "Рудольфінерхаус", яка начебто назвала безпідставними твердження про отруєння Ющенка, Лотар Віке сказав: "Я вважаю, що це неправильний переклад того, що я сказав вчора".

"Я сказав, що під час перебування пана Ющенка в нашій лікарні ми не мали прямих доказів того, що в його тілі була отрута, ось і все. Коли пан Ющенко прибув до нас, я знав лише, що він дуже хворий і хоче у нас лікуватися".

"Мені також сказали, що він в Україні був отруєний. Я не знаю, чи він був отруєний, я не можу дивитися в минуле, я не маю даних аналізів з України", - сказав професор Вікер.

Він сказав, що лікарня Рудольфінерхаус даватиме прес-конференцію, щоб подати свою офіційну позицію у справі, яка оточена суперечливими політичними заявами та звинуваченнями.

Як відомо, до "Рудольфінерхаус" відбув представник "Нашої України" Євген Червоненко, який намагається розібратися у ситуації. Напередодні австрійські лікарі запропонували Ющенку повторну госпіталізацію.

Депутат повідомив, що зустрівся з лікарем клініки, вихідцем з України Миколою Корпаном, який вилетів з Києва у Відень у понеділок ввечері і повіз із собою аналіз крові Ющенка.

Червоненко підкреслив, що стан Ющенка стабільний, однак поки немає покращень, і за деякими показниками аналізу крові є погіршення.

Водночас у офісі Ющенка повідомляють, що лідер "Нашої України" не госпіталізований і перебуває у Києві, де проводить політичні зустрічі та наради щодо виборчої кампанії.

Читайте також:

АВСТРІЙСЬКА КЛІНІКА: ЮЩЕНКА НЕ ОТРУЇЛИ?

ЛІКАРІ НАПОЛЯГАЮТЬ НА ПОВТОРНІЙ ГОСПІТАЛІЗАЦІЇ ЮЩЕНКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News