Депутати просять Інтерпол не грати в брудні ігри Кучми і Путіна

Середа, 29 вересня 2004, 15:45
Група народних депутатів України звернулися до Генерального секретаря "Інтерполу" з клопотанням не виконувати вимогу Головної військової прокуратури Росії щодо здійснення міжнародного розшуку та застосування міжнародних правових заходів щодо Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина"

В зверненні наголошується на винятково політичних мотивах переслідування Юлії Тимошенко з метою "дискредитації та компрометації" виборчої коаліції "Сила народу" та кандидата від опозиційних сил Віктора Ющенка.

"Оскільки Генпрокуратура України протягом багатьох років не спромоглася знищити опозиційні сили в Україні і перш за все Юлію Тимошенко, то інструментом політичних репресій проти неї була обрана Генеральна прокуратура Російської Федерації", - говориться в листі.

"Рішення про застосування Генеральної прокуратури Російської Федерації, як інструмента політичних репресій проти Юлії Тимошенко, було досягнуте на вищому рівні державного керівництва України та Росії на зустрічі президентів, яка нещодавно відбулась в Криму", - зазначають депутати.

Вони вказують, що справа по обвинуваченню офіцерів, які начебто отримали хабара від Тимошенко, вже була розглянута судовими інстанціями Росії, і усі ці офіцери повністю виправдані.

"Рішення судів нижчих інстанцій про виправдання російських офіцерів підтвердив і Верховний Суд Російської Федерації. Незважаючи на наявність вказаних судових рішень, Головна військова прокуратура виконуючи доручення по дискредитації та компрометації Юлії Тимошенко безпідставно знову почала розслідування цієї справи", - говориться в листі.

"Головна мета розслідування цієї кримінальної справи, щоб задіявши міжнародно-правові механізми, примусити Тимошенко прибути в Росію.., де незаконно пред’явивши їй обвинувачення в організації давання хабарів офіцерам МО РФ, заарештувати ..і тим самим ізолювати її від політичних процесів, які в даний час бурхливо відбуваються в Україні", - наголошують депутати.

Вони вказують, що Тимошенко "у встановленому законом порядку не була повідомлена про виклики до прокуратури", а її перший заступник по партії, якому було вручено повістку для передачі Тимошенко, своєчасно повідомив російську прокуратуру про те, що Тимошенко повістка з викликом "не вручена у зв’язку з її відсутністю у місті Києві і неможливості вручити їй цю повістку".

Депутати висловлюють сподівання, що авторитетна міжнародна організація не буде втягнута в "брудну політичну інтригу" проти опозиції.

Читайте також:

Російський Інтерпол уже нацькували на Тимошенко

Ющенко захищає Тимошенко від спроб поставити на коліна

ТИМОШЕНКО ОГОЛОШЕНА В РОЗШУК. ЗА ФАЛЬШИВИМ ВІДЕО?

Тимошенко викликають до Росії через 90 мільйонів доларів

ПРОТИ ТИМОШЕНКО ГОТУЮТЬ ТЕРАКТ І ВОНА ОБІЦЯЄ ВІДСТРІЛЮВАТИСЯ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування