Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА: ЯНУКОВИЧ НЕ ВИКОНАЄ ТЕ, ЩО ОБІЦЯЄ

Середа, 29 вересня 2004, 15:55
Президент Леонід Кучма вважає заяви прем'єра, кандидата в президенти Віктора Януковича про подвійне громадянство і надання російській мові статусу державного "передвиборними обіцянками".

"Будемо вважати, що це президентські перегони. Я неодноразово говорив, багато хто обіцяють те, що вони взагалі не може зробити", - сказав Кучма в інтерв'ю журналістам у середу в селі Шевченково Черкаської області.

При цьому президент відзначив, що прем'єр "і міст пообіцяв через Керченську протоку зробити, однак не поцікавився, що його не можна зробити з геологічної точки зору".

На його думку, при вирішенні таких питань потрібно виходити з Конституції. "Я як президент України, хочу заявити тільки одне: Конституція для мене - це як "Отче наш". І все. Коментарі в цьому плані зайві", - сказав Кучма.

Він нагадав, що під час балотування перший раз на посаду президента в 1994 році виступав за надання в Україні російській мові статусу офіційної.

"Це означає - російська мова, за жодних обставин, не повинна бути в Україні іноземною", - пояснив президент, підкресливши, що російську і українську мову ріднить спільна історія. "Серед багатьох відомих людей (росіян) багато українців", - додав він.

Кучма, зокрема, відзначив, що українським підприємцям необхідно знати російську мову, з огляду на тісне економічне співробітництво з Росією і її вплив на українську економіку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування