Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Северінсен не побачила у Януковича поранень яйцем, і шокована Ющенком

Середа, 29 вересня 2004, 17:15
Представники ПАРЄ переконалися в Києві, що вибори президента України можуть відбутися із серйозними порушеннями.

"Делегація отримала велику кількість інформації, яка вказує, що вибори можуть відбутися у спосіб, не сумісний зі статутом Ради Європи", - сказано у прес-релізі групи спостерігачів, який вони поширили у середу.

До команди спостерігачів входили по одному представнику від кожної політичної фракції ПАРЄ. Представник лібералів Ханне Северінсен розповіла, що зустрілася в Києві з головними претендентами.

"Я маю зізнатися, що шокована тим, як виглядає Ющенко", - сказала Северінсен.

"Ми не можемо певно говорити про спроби отруєння, але очевидно, що він дуже сильно хворів", - додала вона.

Щодо Януковича Северінсен сказала: "Звісно, це жахливо, що люди кидають яйця у певних осіб. Але я бачу, що прем'єр-міністр почувається добре".

Северінсен також висловилася за те, щоб більше ні в кого яйцями не кидалися.

Про хід виборів Северінсен сказала, що "вони супроводжується великою кількістю чуток, взаємних обвинувачень, і мало дискусії на політичну тематику".

Говорячи про рішення Януковича діяти виключно як прем'єр під час виборів і не йти на дебати через зайнятість, Северінсен сказала, що це "нечесно".

Северінсен також сказала, що Україна "взяла до уваги багато нещодавніх рекомендацій" Моніторингового комітету Ради Європи.

Вона назвала "поганою ідеєю" можливий зрив виборів президента, про що вона чула у Києві. "Ми сподіваємося, що вибори відбудуться і ми приїдемо як спостерігачі і на другий тур, якщо він буде", - додала Северінсен.

Вона сказала, що очікується 20-30 спостерігачів від ПАРЄ, однак їх число може бути збільшено.

Інший учасник групи спостереження Хрістос Пургурідіс підкреслив: "Важливо, щоб влада на виборах не використовувалася на користь одного кандидата".

"В Україні влада дуже потужна, і це зумовлено, бо вона нещодавно стала незалежною. Але державні інститути, армія, міліція мають бути нейтральними", - сказав він.

"Українська Правда"

Читайте також:

Заява Моніторингового Комітету ПАРЄ стосовно президентських виборів в Україні

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування