Марчуку сумно від такого фінішу Кучми і називає свою відставку непристойною

Четвер, 30 вересня 2004, 00:28
Екс-міністр оборони Євген Марчук вважає, що його відставка була проведена "дуже поспішно", і багато чого навколо неї "виглядало непристойно".

У прямому ефірі на "5 каналі" Марчук відзначив, що на нараду в Павлоград, де повинно було обговорюватися питання, пов'язане із Міноборони, і після якого Кучма повідомив про відставку, ніхто з Міноборони запрошений не був.

Крім того, як сказав екс-міністр, "президент або не знав, або забув, що до твердого ракетного палива, яке зберігається й утилізується на Павлоградському хімзаводі, Міноборони давним-давно уже відношення не має – це проблема Національного космічного агентства".

Напередодні, за словами Марчука, на російських і українських телеканалах практично одночасно з'явилися матеріали, у яких міністра оборони звинуватили в незаконності контракту на відправлення вертольотів у Туреччину для гасіння пожеж.

"І тло, на якому відбувалася процедура відставки, і сам процес свідчать, що хтось дуже боявся ввійти зі мною в контакт - ні президент країни не був зі мною в контакті, ні будь-хто з його адміністрації – усе це виглядає, щонайменше, непристойно", - сказав Марчук.

Він додав: "Була дуже серйозна поспішність президента оголосити про мою відставку".

Марчук також сказав, що заява прем'єра Януковича, що Україна не ставить за мету вступ у НАТО, є наміром змінити зовнішньополітичний курс країни.

Він нагадав про існування стратегії, закріпленої рішенням Ради національної безпеки й оборони, яка передбачає, що "кінцевою метою визначається вступ України в майбутньому в НАТО".

"Сумно дивитися, на якому політичному тлі завершує своє президентство Леонід Данилович Кучма. І не тільки тому, що відбувається взагалі зараз між кандидатами. Але і такі круті заяви - тому що заява Януковича, як би він це потім не коментував, - це свого роду символ", - сказав Марчук.

Крім того, Марчук припустив, що найближчим часом будуть оприлюднені сенсаційні дані, які стосуються "касетного скандалу".

"Буде сенсаційний варіант продовження деяких версій провокаційного характеру, які повинні витиснути всі інші події", - сказав він.

Інтерфакс-Україна


P.S. Повну версію інтерв'ю Марчука в ефірі "5 каналу" читайте на "Українській правді" у четвер зранку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News