СБУ попередили, що на Чорновола планується замах

Четвер, 30 вересня 2004, 12:27
Забезпечити особисту охорону Тарасу Чорноволу вимагає від СБУ голова парламентського комітету з питань держбудівництва і самоврядування, лідер УРП "Собор" Анатолій Матвієнко.

Матвієнко повідомив, що отримав "конфіденційну інформацію" про те, що "окремі політичні сили, зацікавлені в дестабілізації ситуації в Україні напередодні виборів, готові виступити замовниками замаху на життя Чорновола".

У заяві, переданій прес-службою "Собору", Матвієнко стверджує, що мета акції – "покласти надалі відповідальність за цей замах на прихильників Віктора Ющенка".

Водночас Матвієнко, як один з керівників коаліції на підтримку Ющенка "Сила народу", звернувся до громадських організацій та осередків політичних партій Львівщини із закликом припинити на час виборчої кампанії будь-які публічні акції із засудженням політичної позиції Чорновола та відмовитися від спроб організувати його відкликання з парламенту.

На думку Матвієнка, такі акції можуть бути використані владою з метою провокацій проти Ющенка.

"Кожна людина може помилятися, - і за кожну людину потрібно боротися. Я засуджую останні кроки й заяви Чорновола, але я закликаю усі національно-демократичні сили не грати в нав’язувану нам злочинним режимом провокаційну гру", - наголосив Матвієнко.

Як відомо, раніше з проханням надати охорону Тарасу Чорноволу звертався керівник львівського штабу Ющенка нардеп Володимир Олійник. Він так само пояснив, що акція за участю Чорновола планується як провокація проти Ющенка

"Українска правда"

Читайте також:

На Тараса Чорновола готується замах?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...