Прокурори вимагають від Ющенка матеріали "Рудольфінерхауз"

Четвер, 30 вересня 2004, 13:04
Генпрокуратура України наполягає, що Віктору Ющенку потрібно пройти "повне медичне обстеження" із залученням фахівців, у тому числі й визначених особисто ним.

Про це йдеться у заяві Генпрокуратури, переданій в четвер її прес-службою.

Крім того, Генпрокуратура просить Ющенка "надати відповідний дозвіл" на отримання медичної документації у віденській клініці "Рудольфінерхауз".

Як стверджує Генпрокуратура, це, згідно з чинним законодавством Австрійської Республіки, "суттєво спростить процедуру передачі документів у розпорядження слідства".

Також Генпрокуратура вимагає від Ющенка дати свідчення стосовно подій і обставин, що передували захворюванню і могли би бути пов’язані з ним.

Крім цього, Генпрокуратура скаржиться на протидію розслідування отруєння Ющенка з боку його оточення і самого кандидата.

Генпрокуратура зазначає, що нею вже встановлено, що ознаки недуги з’явилися у Ющенка 6 вересня поточного року, тобто наступного дня після відвідання ним Чернігівської області.

"Як проводив час і що вживав кандидат в президенти Віктор Ющенко під час цього візиту вже досить повно відомо завдяки публікаціям засобів масової інформації", - говориться в заяві.

За даними прокуратури лише 9 вересня Ющенко почав отримувати стаціонарну медичну допомогу у віденській клініці, а 18 вересня, повернувшись в Україну, зробив "категоричну заяву про його навмисне отруєння".

"Безумовно, головним завданням слідства є повне, об’єктивне та всебічне встановлення обставин, які можуть мати значення для справи. Але сам кандидат у президенти Віктор Ющенко та окремі народні депутати з його оточення ухиляються від слідства", - говориться в повідомленні.

Зокрема, слідчі Генпрокуратури зверталися з приводу надання наявних матеріалів та участі у виконанні необхідних слідчих дій та до самого Ющенка, до керівника його виборчого штабу Олександра Зінченка та окремих народних депутатів з їх оточення, але "жодної реакції" ці звернення не було.

"Більше того, Віктор Ющенко ухиляється від проведення судово-медичної експертизи, достеменно знаючи що лише вона може встановити обставини та причини отруєння", - зазначає Генпрокуратура.

Прокуратура висловлює готовність провести повне, об’єктивне та всебічне розслідування справи, з’ясувати усі обставини події, в тому числі із залученням іноземних фахівців, а "будь-яке ігнорування законних вимог слідчих розцінює як протидію цьому".

"Українська правда"

Читайте також усе про отруєння Ющенка




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування