Ющенко переможе Януковича, якщо не буде "бєспрєдєла"

Четвер, 30 вересня 2004, 14:20
На виборах президента України, якщо вони будуть по-справжньому чесними і прозорими, більше шансів має Віктор Ющенко.

Такі дані дослідження, яке проводилося Центром "Соціс", Київським міжнародним інститутом соціології і компанією "GFK-USM".

На питання: "Хто з кандидатів на посаду президента України переможе на виборах, якщо вони будуть насправді чесними і прозорими?", 35% назвали Ющенко.

23% респондентів вважають, що переможе прем'єр Віктор Янукович, по 5% - лідер Компартії Петро Симоненко і лідер Соцпартії Олександр Мороз, 1% - що переможе інший кандидат, 32% вагалися відповісти.

Більше впевнені в перемозі Ющенка мешканці Західного регіону (69%), тоді як у перемогу Януковича тут вірять лише 6%, у Центральному регіоні - відповідно 43% і 16%. У Південному і Східному регіонах в основному вважають, що переможе Янукович. У Південному - відповідно 22% і 27%, у Східному - 10% і 44%.

Чим молодші респонденти, тим частіше вони відповідають, що переможе Ющенко (38% серед молодих людей у віці до 34 років, 30% - серед тих, кому 55 років і більше), і рідше, що переможе Янукович - відповідно 21% і 25%.

Найчастіше представники електоратів різних політиків вище оцінюють шанси на перемогу того кандидата, за якого збираються голосувати на виборах.

Так, серед тих, хто збирається голосувати за Ющенка, вірять у його перемогу (за умови, що вибори і підрахунок голосів будуть чесними) 83%.

Серед тих, хто буде голосувати за Януковича, вірять у перемогу "свого" кандидата 71%.

З тих, хто буде голосувати за Симоненка, вважають, що переможе лідер КПУ, 54%. А з тих, хто збирається віддати свій голос за Мороза, упевнені в його перемозі 47%.

Дослідження проводилося Центром "Соціс", Київським міжнародним інститутом соціології і Компанією "GFK-USM" з 8 по 19 вересня 2004 року у всіх регіонах України.

Опитано 6000 респондентів віком від 18 років у 369 населених пунктах за вибіркою, що представляє доросле населення України за основними соціально-демографічними показникам. Теоретична похибка вибірки (без обліку дизайну-ефекту) - 1,3%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування