ЮЩЕНКО ВІДДАВ ДОКУМЕНТИ. ЯК АЛЬПІНІСТ ВІН ОБІЦЯЄ ОДУЖАТИ

Четвер, 30 вересня 2004, 15:18
Віктор Ющенко дав доручення передати слідчій комісії Верховної Ради усі офіційні виписки лікарні "Рудольфінерхаус" щодо перебігу його хвороби.

Як повідомляє сайт Ющенка, він також дав дозвіл на те, щоб комісія ознайомилася із його медичною карткою у Києві.

Про це повідомив сам Ющенко у розмові з журналістами у Відні, куди прибув у четвер рейсовим літаком для додаткових медичних процедур. Його супроводжує дружина Катерина з найменшим сином Тарасом.

Ющенко закликав українську пресу "припинити будь-які спекуляції щодо теми його здоров'я та маніпуляцію з діагнозами".

"Лікарі підтвердили діагноз, а всі інші питання - до відповідних державних структур в Україні", - наголосив Ющенко.

Він заявив, що готовий до "повної співпраці" зі слідчою комісією, і після повернення до Києва зустрінеться з її представниками.

Відповідаючи на запитання щодо самопочуття, Ющенко сказав: "Не хвилюйтеся за моє здоров'я. Я - альпініст, я займаюся спортом, в мене міцний організм. Я вистояв у цій історії і впевнений у своєму повному одужанні".

"Але, звісно, є питання стосовно того, як цей букет хвороб за кілька днів міг звалити здорового, фізично сильного чоловіка", - заявив Ющенко.

Він не вважає предметом для обговорення питання, чи це було "отруєння конвертом чи чимось у їжі, чи аерозолем".

"В Україні йде президентська кампанія, це – головна подія року", - сказав Ющенко.

"І коли несподівано з кампанії на місяць випадає лідер перегонів, кандидат, головним опонентом якого є влада, виникає питання..."

Ющенко вважає, що історія, яка з ним трапилася, була спробою зробити "неконкурентним" найбільш рейтингового кандидата, і таким чином "розчистити поле для провладного кандидата".

"Якщо хтось і досі дискутує про раки, кумис і сало, як причини хвороби - то це той раціон, який споживає і генпрокурор, і прем'єр. Але весь перебіг виборчої кампанії змушує нас говорити, що є підстави стверджувати не про меню, а про замах", - наголосив Ющенко.

Як відомо, обурено про кумис і сало, які споживав Ющенко після отруєння, говорив генпрокурор Васильєв.

Читайте також подробиці отруєння Ющенка тут


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування