Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш призначив Литвина винним у конфлікті, який почнеться після виборів

Четвер, 30 вересня 2004, 16:23
Координатор парламентської більшості Степан Гариш не виключає, що найближчим часом вони з Олександром Морозом внесуть постанову про розгляд внесення змін до Конституції.

Як сказав Гавриш на прес-конференції у штабі Януковича, вони з Морозом вноситимуть законопроект 4180.

Але, на його думку, якщо спікер Литвин не заявить про підтримку, його шанси дуже низькі. "Ви знаєте, у мене на відміну від минулих часів оптимізму зовсім немає", - сказав Гавриш.

"Якщо голова парламенту не заявить, що ставить перед собою на меті проведення політреформи, то говорити про проведення політреформи неможливо", - зазначив координатор більшості.

При цьому він зазначив, що якби Литвин зробив таку заяву, як щодо зустрічі президента з кандидатами про недопущення нагнітання ситуації в державі, то "всі б навколо такої заяви згуртувалися".

"Якщо не буде змінено систему влади, ми залишимось в такому ж глибокому конфлікті, то після виборів президента Україна може скочуватися в гірший бік, ніж знаходиться зараз", - сказав Гавриш.

Щодо шансів законопроекту бути прийнятим, то координатор більшості висловив упевненість, що за нього активно проголосують фракції "Регіони України", СДПУ(о) та "Трудова Україна", які зараз не беруть участь у голосуванні.

Гавриш висловив переконання, що парламентська більшість "була, є і буде". Але при цьому він зазначив, що без лідера в президії вона приречена на розпад. Як відомо раніше Гавриш звинувачував у розпаді більшості спікера Литвина.

Гавриш висловив переконання, що більшість існуватиме, але буде перформатована під нового президента, і стане постійним явищем лише після внесення змін у Конституцію.

Щодо долі власної фракції "Демініціативи", він сказав, що фракція існує і знову обрала його головою, але зараз він сконцентрувався не на цьому, а на тій місії, яка покладена на нього Януковичем.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування