НОВА ВЕРСІЯ ГАВРИША: В ЯНУКОВИЧА ПОЦІЛИЛИ З РОГАТКИ

Четвер, 30 вересня 2004, 17:05
Представники більшості не підтримуватимуть постанову депутата Юрія Кармазіна про створення комісії з розслідування обставин інциденту з Януковичем у Івано-Франківську.

Про це заявив у четвер представник Януковича у ЦВК Степан Гавриш на прес-конференції у штабі кандидата.

Гавриш назвав постанову Кармазіна "безглуздою і нерегламентною", зазначивши, що для створення комісії необхідний суспільний інтерес, а виходячи з назви постанови, такого інтересу немає.

Він також порадив Кармазіну, який виступає по 10-15 разів на день, "трошки відпочити".

Під час прес-конференції Гавриш ще раз наполіг, що інцидент з Януковичем в Івано-Франківську є проявом "політичного екстремізму".

Він знову висловив версію, що в Януковича влучили двома-трьома "важкими предметами".

В той же час він не зміг сказати, які саме це були предмети, а також чому дані про удари не відображуються у висновку лікарів, отриманому Януковичем в Івано-Франківську.

Гавриш виклав версію подій, яку йому розповів Янукович.

"Для Януковича це було абсолютною несподіванкою. Він, як пояснив мені у лікарні, вийшов з позитивною емоцією. Попередня зустріч у Рівному була для нього дуже комфортною. Були прекрасні зустрічі...".

"Тому прем'єр-міністр вирішив відмовитись від зустрічі у залі, а провести її на вулиці. Він бачив десяток-два прихильників "Нашої України", але не сподівався на таке", - сказав він.

"Він каже, що згадав Шварценегера, в якого теж кидали яйцем, сказав собі "подумаєш, мене виставили таким же чином", і навіть хотів не звертати уваги, але раптом – різкий біль у серці і "я відчув лише холодні руки, які розтібають сорочку", - розповів Гавриш.

Він спростував інформацію ЗМІ, що на Януковичу був бронижелет, сказавши, що він би тоді виглядав дуже товстим.

На запитання, чому він вирішив, що в Януковича кинули шарикопідшипником, Гавриш послався на свій досвід криміналіста. Він також припустив, що це міг бути камінь.

"Людина така як Янукович не припускає падіння на коліна (від яйця)", - сказав представник Януковича.

Гавриш сказав, що це міг бути важкий предмет діаметром 2,5-3 см, який був непомітний на плівці, і міг бути випущений з рогатки або пращі.

Гавриш закликав журналістів не спекулювати, дочекатися висновків офіційного розслідування. Він розкритикував представників опозиційних медіа, які "висміюють, що є гріхом божим і людським", назвавши їх цинічними.

Він також сказав, що були подані скарги на видання "Острів", "Без цензури", "Україна молода" тощо на їх висвітлення обставин інциденту з Віктором Януковичем минулої п'ятниці у Івано-Франківську.

Як відомо, раніше Гавриш не виключив, що в Януковича кинули шарикопідшипником. Який із незрозумілих причин не видно на відео.

"Українська правда"

Читайте також усі подробиці "яєчного замаху" на Януковича тут

Відео, на якому видно, що нічого окрім яйця в Януковича не влучило, дивіться тут




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування