Ющенко у Львові зібрав 100 тисяч

Неділя, 10 жовтня 2004, 21:11
Відразу після повернення з Відня до України Вiктор Ющенко виступив перед львiв'янами на площi бiля Оперного театру.

Зустрiтися з кандидатом у президенти прийшло понад 100 тисяч громадян. На мiтингу Ющенко заявив, що у нього немає жодного сумнiву у тому, що 31 жовтня "буде нашим спiльним святом".

"Аби я у цьому сумнiвався, то не вийшов би на цю трибуну. 31 жовтня буде святом чесних українцiв!" – цитує Ющенка його сайт.

Вiн пiдкреслив: "Я - здорова людина, i все, що у мене є - належить вiльнiй демократичнiй Українi. Я - не один! Нас мiльйони, готових вiддати все, що у нас є, за демократичну Україну".

Кандидат у президенти почав свiй виступ з подяки тим людям, якi прийшли на зустрiч з ним: "Це - мужнiй крок, який доводить, що владi не вдасться залякати народ. З нами Бог!"

Кандидат пiдкреслив, що стоїть на сценi, "дякуючи своiм виборцям, своїй родинi, своїй командi".

У своєму виступi Ющенко наголосив, що "сьогоднi Україна живе не так, як їй належить".

"Ми маємо найнижчi зарплати, пенсii, наша країна - одна iз найбiднiших країн Європи. Найстрашнiше - ми маємо бандитську владу. Ця влада хоче зберегти свою спадкоємнiсть. Але найнижчi зарплати та пенсiї - не те, що слiд зберiгати".

"Країна, де не править закон, де "приватизуються" прокурори та суддi - це недостойна спадщина. Тому сьогоднi 47 мiльйонiв чесних людей не хочуть такої спадкоємностi!" - сказав Ющенко.

"Влада намагається штучно дiлити країну на схiд i захiд, твердить, що ми ходимо до рiзних церков, тому маємо по-рiзному голосувати. А я стверджую - нi, церква нас тiльки об'єднує. Влада говорить, що ми говоримо на рiзних мовах, а я стверджую, що чим бiльше мов знає людина, тим бiльш вона здатна до об'єднання".

"Вибiр сьогоднi стоїть не мiж двома мовами, вибiр - мiж двома моралями i двома свiтоглядами," - наголосив кандидат.

"Жити у тюрмi зовсiм не затишно! Тому я переконаний, що майбутнi краiни визначатимуть не "зеки" i бандити при владi, а 47 мiльйонiв чесних українцiв" - сказав Ющенко.

Вiн закликав учасникiв мiтингу не вiрити владi, що нiбито вже надрукованi "потрiбнi" виборчi бюлетенi та протоколи, якi визначають вибiр цiєї країни.

"Не вiрте, що вибiр вже за вас зроблено, бо вiн дiйсно залежить тiльки вiд вас".

"Сьогоднi голоси виборцiв у високiй цiнi. Десь намагаються iх купити за кiлограм гречки, комусь пропонують цукор або на мiсяць пiднiмають пенсiї. Це - сир у мишоловцi, за який хочуть ваш голос".

"Я вас благаю - не продавайтесь, серцем, розумом робiть свiй вибiр, i вже пiсля 31 жовтня ви побачите владу, яку не боятимуться, а поважатимуть. Владу чесну, професiйну, яка буде дбати про Україну", - сказав Ющенко.

Вiн наголосив, що кожен день через пресу пропагуючи байки, наклепи, влада намагається пересварити, розколоти Україну.

"Так можуть дiяти тiльки нелюди. Демократiя лiпиться мiльйонами рук. І 47 мiльйонiв - набагато бiльше, анiж бандитська купка".

Коментуючи свiй стан здоров'я, Ющенко сказав, що хоч його зовнiшнiсть виглядає не зовсiм добре, та "все скоро пройде". У Ющенка зникли проблеми з дикцiєю, вiн говорив сильним голосом.

Бiля сцени, перед якою проходив мiтинг, Ющенка зустрiчала мама Георгiя Гонгадзе.

Згадуючи її сина, Ющенко наголосив, що "Україна народжує мiльйони Гiй Гонгадзе, Вадимiв Гетьманiв, В'ячеславiв Чорноволiв - людей, якi готовi боротися за вiльну, демократичну Украiну, бо у їх грудях - гаряче серце".

Лiкарi, якi приїхали з Ющенком iз Вiдня, оцiнюють його стан як нормальний. Вони стверджують, що для повного одужання Ющенку ще потрiбен час, можливо, близько мiсяця.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News