ЦИМПФЕР: ЕКСПЕРТИЗА ЮЩЕНКА БУДЕ ГОТОВА ДО ДНЯ ВИБОРІВ

Неділя, 10 жовтня 2004, 22:43
Перша особа клініки "Рудольфінерхаус" – її президент Мікаель Цимпфер прогнозує отримання через три тижні результатів експертизи, яка підтвердить або спростує можливе отруєння Ющенка.

Про це він заявив в неділю в Києві після прильоту зі Львову, куди він супроводжував Ющенка.

Зараз, за його словами, факт можливого отруєння його клініка не може "ні підтвердити, ні виключити".

Лікар заявив, що справа клініки "лікувати пацієнтів, а не втручатися в політичні питання".

Цимпфер пояснив, що у випадку з Ющенком дві причини змусили їх звернутися до фахівців із біологічної зброї.

"Перше – це рішення суду, яке витребувало його медичні документи (як відомо, в Австрії історія хвороби Ющенка арештована в зв'язку із підозрою на скоєння злочину). По-друге, це синдром гострого болю у спині та інші фактори, які виникли у цей же час", - сказав він.

Під час прес-конференції Цимпфер також прокоментував заяву головного лікаря "Рудольфінерхаус" Лотара Віке, який в ефірі "ICTV" заявив про тиск на нього.

"Я не здійснював жодного тиску. Я навіть не знаю, як це робити", - сказав Цимпфер.

За його словами, підпис Віке був необов'язковий під листом про звернення по допомогу до фахівців з біологічної зброї.

"Якби Віке поставив підпис чи ні, це не мало б жодного значення. Завдяки довгим професіним стосункам ми маємо багато друзів в різних країнах, і мені не треба, щоб хтось скріпив підписом лист, якщо я потребую допомоги".

На питання про стан здоров’я Ющенка лікар сказав: "Він одужує. Ви його сьогодні бачили у Львові. Це дає надію, що він видужає швидко". Водночас лікар сказав, що на одужання можуть впливати різні фактори, наприклад, навіть епідемія грипу в країні.

"Я радий говорити не тільки від імені "Рудольфінерхаус", але і від міністра закордонних справ Австрії, від імені австрійського народу, що Віктор Ющенко виходить на кращі показники", - сказав Цимпфер.

Цимпфер також сказав, що спілкування з Ющенком є абсолютно безпечним, оскільки за місяць ніхто з його оточуючих не захворів.

Свій візит до України Цимпфер пояснив бажанням "забезпечити приїзд Віктора Ющенка до Києва, щоб передати подальше лікування до компетентних українських лікарів".

Цимпфер також спростував заяви, що він відмовлявся співпрацювати із генпрокурором Васильєвим, коли той приїздив до Відня. "Генпрокурор не входив зі мною в контакт. Якби він сконтактував, я б з радістю це зробив".

"Українська правда"

Читайте також все про отруєння Ющенка тут


Читайте також

Жак Сегела скомпрометував Ющенка на замовлення Віктора Пінчука?

Лікар Ющенка Корпан: У неділю вранці ми отримали дані про одужання Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...