Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шеф "Рудольфінерхаус" проти заяви про неотруєння Ющенка. Він чув, що у них був Пінчук

Понеділок, 11 жовтня 2004, 01:29
Заява про неможливість отруєння Ющенка, передана у пресу і розтиражована провладними каналами в Україні, була некоректною.

Це випливає із слів президента "Рудольфінерхаус" Мікаеля Цимпфера на прес-конференції у "Борисполі", куди він прибув із Львова разом із Віктором Ющенком.

Коментуючи заяву головного лікаря "Рудольфінерхаус" доктора Лотара Віке, який 10 днів тому у прес-релізі, а в цю неділю в ефірі "ICTV", виключив отруєння Ющенка, Цимпфер сказав:

"Доктор Віке є директором клініки і уповноважений говорити від її імені, але слід наголосити, що він зобов’язаний погоджувати свої заяви з лікуючими лікарями".

"Його твердження, що навмисне отруєння виключено, не погоджено з лікарями, що лікують Ющенка. Тим більше, що в день цієї заяви ще проводилась судово-медична експертиза", - додав Цимпфер.

Саме тому, за словами Цимпфера, він відкликав прес-реліз, де від імені "Рудольфінерхаус" говорилося про неможливість отруєння Ющенка.

Репутація доктора Миколи Корпана, який є лікуючим лікарем Ющенка, також не викликає сумнівів у Цимпфера. Як відомо, про його некомпетентність говорилося у неділю в ефірі програми "Подробно с Дмитрием Киселевым" на каналі Пінчука "ICTV".

"Немає заяв Корпана, які б викликали сумніви", - сказав він. "Мій фаховий рівень теж ставили під сумнів. Але ви свідки того, що Ющенко повернувся додому".

"Корпан має ліцензію на лікування в Австрії. Наскільки я розумію, стоїть питання щодо статусу професора. Коли Корпан прибув до Австрії, він проходив тестування, щоб імпортувати статус лікаря. Він має право називати себе лікарем, але є питання, чи може він називати себе професором. Я професор, маю кафедру в університеті. Але я не називаю себе професором. Головне – я лікую людей".

За його словами, "Рудольфінерхаус" працює за "британською системою" – частина людей відповідає за окремі напрямки, частина залучається як працівники "Рудольфінерхаус", частина є так званими консультантами, які не є штатними консультантами. В такому статусі перебуває доктор Корпан".

Цимпфер повідомив, що PR-компанія Euro RSCG, яка, за підозрою, на замовлення Пінчука поширила заяву про неможливість отруєння Ющенка, провела лише одну акцію в клініці – прес-конференцію.

За словами Цимпфера, він угоди з цією фірмою не укладав, бо він, як президент клініки, не втручається в "незначні питання".

Цимпфер також не підтвердив інформацію, що протягом 2004 року в "Рудольфінерхаус" перебувала Людмила Кучма. "Для нас була б велика честь опікувати родину президента Кучми. Але я не мав жодних контактів із президентом чи його дружиною".

"Я чув, хтось мені сказав, що у нас був пан Пінчук. Але це не підтверджено, я цьому уваги не приділив і не перевірив", - додав Цимпфер.

"Якщо він і з'являвся в кліниці, то зі мною він не привітався", - сказав він.

Під час прес-конференції ще одну тезу програми на "ICTV" – тиск на Віке – спростував депутат-"нашоукраїнець" Євген Червоненко.

За його словами, із Віке була лише одна зустріч за його ініціативою в присутності свідків. "Вона відбувалася абсолютно спокійно".

Червоненко сказав, що Віке відвідав Ющенка лише один раз – "з адміністративного питання".

Більше того, за словами Петра Порошенка, у присутності адвокатів Віке сказав, що не підписував прес-реліз про неотруєння Ющенка.

"Віке – радіолог. Чи може рентгенолог підтвердити чи спростувати отруєння? З професійної точки зору це викликає запитання", - сказав Порошенко.

Керівник виборчої кампанію Ющенка Олександр Зінченко назвав усі ці події "брудною провокацією". "Всі винні у провокативній грі нестимуть відповідальність", - додав він.

"Українська правда"

Читайте також всі подробиці отруєння Ющенка тут

Читайте також:

ЦИМПФЕР: ЕКСПЕРТИЗА ЮЩЕНКА БУДЕ ГОТОВА ДО ДНЯ ВИБОРІВ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...