Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після сварки з Пінчуком Кучма збирає плани в папку

Понеділок, 11 жовтня 2004, 11:10
Президенту Леоніду Кучмі і главі його адміністрації Віктору Медведчуку не вдасться зірвати нинішні вибори, оскільки вони "не мають політичної мужності і не мають тих, на кого можна покластись".

Про це заявила співлідер коаліції на підтримку кандидата Ющенка Юлія Тимошенко у неділю під час спільної прес-конференції з Олександром Зінченком і Петром Порошенком у Чернівцях.

"Кучма просто безмежно шкодує, що не пішов на третій президентський термін. Він посварився з усіма консультантами, включаючи свого зятя Віктора Пінчука, які його надоумили не робити цього кроку", - сказала Тимошенко.

Саме тому, вважає Тимошенко, сьогодні "саме у цих двох людей існує ціла папка різноманітних планів" зриву виборів.

За словами Тимошенко, серед планів, зокрема, такий: внесення змін до Закону України "Про вибори президента України", за якими для перемоги на виборах в другому турі потрібно 50+1 відсоток голосів виборців.

Якщо ж не перемагає ніхто, то фаворити знімаються і не мають права брати участь у повторних виборах(згідно з чинною редакцією закону про вибори президента України, у другому турі перемагає кандидат, який набрав більше голосів, ніж його конкурент).

Тимошенко переконана, що у Кучми також є план через конкретні команди членам дільничних комісій, які представлені від владного кандидата Віктора Януковича та "технічних" кандидатів, "не з'являтися на засідання, провалювати кворуми, чим руйнувати вибори".

Крім цього, Тимошенко назвала ще один "план влади" щодо зриву виборів: фальсифікувати результати голосування на двох третинах дільниць, потім "самим скласти про це протоколи, віддати їх голові ЦВК Сергію Ківалову, щоб ЦВК зафіксувала, що вибори не відбулися через тотальну фальсифікацію".

"Існує ще один план – зібрати 28 жовтня у Києві війська з усієї держави і переможно ввести надзвичайний стан", - додала Тимошенко. Як відомо, на 28 жовтня у Києві заплановано парад на честь 60-річчя визволення України від фашистських загарбників.

"Хочу сказати, що ці люди, - і Кучма, і Медведчук, - вже навіть не відчувають, наскільки вони знаходяться за межами політичного поля. Тому для того, щоб робити такі плани, потрібно на когось покладатися, однак у них таких людей немає – кожен чиновник дбає про свою шкіру, ніхто не буде себе підкладати під них", - сказала Тимошенко.

"Для втілення таких планів також потрібна політична мужність. Уявіть собі – як на це дивитиметься весь світ, країна, яка готова проводити вибори".

"Ці люди від природи мужністю не визначаються, тому я думаю, що всі їхні плани і так звана "конституційна реформа" залишаться планами, а ми зробимо свою справу", - переконана Тимошенко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування