Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ вже перевірила – вона не стежить за Литвином

Понеділок, 11 жовтня 2004, 14:06
Служба безпеки України спростовує інформацію, що нібито її співробітники стежили за Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином і членами його родини.

Про це повідомив у понеділок на прес-конференції в Києві заступник голови СБУ Ігор Дріжчаний.

За його словами, "я офіційно заявляю, що СБУ жодних оперативно-розшукових заходів до Литвина і членів його родини не здійснювала і не здійснює".

Коментуючи зазначену інформацію, Дріжчаний нагадав, що оперативно-розшукові заходи, до яких, зокрема, входить спостереження, здійснюються СБУ відповідно до Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність".

Цей закон, зокрема, забороняє стеження за народними депутатами, якщо проти них не порушено кримінальну справу та не дано згоди Верховної Ради про зняття з них депутатської недоторканності.

За словами Дріжчаного, СБУ провела службову перевірку, якою не було встановлено, що хтось із керівництва спецслужби давав розпорядження про стеження за Литвином, тому всі заяви стосовно цього є безпідставними.

Матеріали службової перевірки передано до Генеральної прокуратури України, яка після їх вивчення дасть відповідну оцінку.

8 жовтня в інтерв'ю газеті "Сільські вісті" Голова Верховної Ради Литвин заявив, що за ним та його родиною стежить Служба Безпеки України. Тим самим він підтвердив нещодавню заяву народного депутата України Юрія Кармазіна, зроблену ним з трибуни Верховної Ради, про те, що таке стеження ведеться.

UNIAN

Читайте також:

ЛИТВИН ЗАЯВЛЯЄ, ЩО ЗА НИМ СТЕЖИТЬ СБУ

Зінченко знає, що СБУ і Медведчук давно стежать за Кучмою

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування