Литвин поскаржився на СБУ, тому що та знайшла в нього незаконне підприємство?

Понеділок, 11 жовтня 2004, 14:54
Служба безпеки України перевіряє законність створення і діяльності підприємства державного підприємства (ДП) "Ділова співпраця і послуги" при апараті Верховної Ради України.

Про це повідомив у понеділок на брифінгу в Києві заступник глави Служби безпеки України Ігор Дріжчаний.

За його словами, СБУ цікавить законність створення і діяльність державного дочірнього підприємства (ДДП) " Ділова співпраця ", зокрема, відшкодування податку на додану вартість у розмірі 39 млн. грн. і передача цим підприємством майнових прав двом приватним особам.

У результаті це підприємство було реорганізовано в ТОВ "Ділова співпраця". Новій структурі було передано у власність усе майно державного підприємства "Ділова співпраця", включаючи право на відшкодування з державного бюджету неодержаного раніше ПДВ на суму більш 88 млн. грн.

За словами Дріжчаного, підприємство займається різними експортно-імпортними операціями, зокрема й виробництвом палива.

Заступник голови СБУ відзначив, що перевірка проводиться на підставі заяви народного депутата Валерія Савицького (фракція Народної аграрної партії України - СБУ).

Дріжчаний також відзначив, що СБУ простежує зв'язок між заявами голови Верховної Ради Володимира Литвина про нібито стеження, що ведеться за ним, і початою перевіркою підприємства.

За його словами, напередодні заяв про стеження перший заступник голови СБУ Володимир Сацюк проінформував спікера про перевірку, яка розпочалася. Після її завершення Сацюк готовий виступити в парламенті.

Інтерфакс-Україна


Читайте також:

ЛИТВИН ЗАЯВЛЯЄ, ЩО ЗА НИМ СТЕЖИТЬ СБУ

Зінченко знає, що СБУ і Медведчук давно стежать за Кучмою




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування