Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В губерніях СДПУ(о) Ющенку спалили агітацію. А Морозу друкарню

Понеділок, 11 жовтня 2004, 15:17
В Ужгороді на очах міліції та податківців спалено листівки, які агітували за кандидата на пост президента України Віктора Ющенка.

Про це повідомили у прес-службі центрального штабу Ющенка.

“10 жовтня о 2-й годині ночі на в'їзді в Закарпатську область було затримано вантажівку з агітаційними матеріалами за Ющенка. На момент затримання на контрольно-пропускному пункті знаходились співробітники міліції та податкової адміністрації”, - повідомляють у прес-службі.

Як повідомив народний депутат України, член фракції “Наша Україна” Іван Іванчо, "не дивлячись на те, що усі документи були в нормі, вантажівку протримали на КП до ранку, а потім доправили в Ужгород на базу "Укрпродконтракт", яка є державним підприємством".

“На вимогу помічника народних депутатів Віктора Балоги та Іванчо пояснити причини затримання правоохоронці відмовились від будь-яких коментарів та не показали жодного офіційного документу”, - повідомили у прес-службі.

Як зазначив Іванчо, "присутній на місці події керівник податкової обладміністрації запевнив, що існує "рішення", але яке саме, і які є документи з цього приводу, він не повідомив".

За його словами, десятеро міліціонерів, озброєних автоматами охороняли вантажівку до тих пір, поки на базі не з'явилась команда молодиків кримінальної зовнішності.

"Це були ті ж люди, які "займалися" виборами в Мукачевому та ринком в Ужгороді. Вони викинули з вантажівки усю агітаційну продукцію, облили бензином та підпалили. В цей час податківці та міліція стояли осторонь, не вчиняючи ніяких дій", - розповів народний депутат.

"Ми направили звернення до СБУ, МВД, прокуратури та податкової адміністрації з приводу цього факту, який можна кваліфікувати як повний "бєспредел", - зазначив Іванчо.

В той же час Черкаський обласний комітет Соціалістичної партії заявляє про підпал своєї друкарні в Черкасах.

Про це Українським Новинам повідомив перший секретар Черкаського міського комітету СПУ Сергій Хомутов.

З його слів, у ніч із 10 на 11 жовтня невідомі здійснили підпал друкарні СПУ."Нам спалили друкарню. Дуже схоже на теракт ", - сказав він.

Зі слів Хомутова, значну частину типографського обладнання внаслідок пожежі було знищено, однак він не уточнив суми завданого пожежею збитку.

СПУ має намір звернутися із заявою в міліцію.

Друкарня СПУ в Черкасах друкувала опозиційні газети, в тому числі "Грані-плюс", та газету Черкаського обкому СПУ "Народна правда".

У вересні лідер СПУ, кандидат у президенти Олександр Мороз заявив про причетність співробітників міліції до підпалу його громадської приймальні в центрі Львова.

Губернатором Закарпаття є представник СДПУ(о) Різак, губернатором Черкащини есдек Льошенко.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...