СДПУ(о) або піде на канікули, або буде ледарювати

Понеділок, 11 жовтня 2004, 16:36
Погоджувальна рада Верховної Ради розгляне в наступний понеділок заяву більшості про перенесення роботи парламенту із сесійної зали в комітети до дати проведення президентських виборів.

Про це в понеділок у Києві під час прес-конференції повідомив лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук.

За його словами, цю заяву парламентської більшості було прийнято минулої п'ятниці і підтримано всіма керівниками фракцій, які входять до складу парламентської більшості.

Кравчук пояснив, що у випадку ухвалення відповідного рішення на погоджувальній раді в сесійному залі буде розглядатися постанова про зміну регламенту порядку ведення сесії.

Він також пояснив, що у випадку, якщо робота парламенту буде продовжуватися в сесійній залі, а парламентська трибуна буде використовуватися "як виборча", фракції парламентської більшості голосувати не будуть.

"Ми і надалі не будемо голосувати. Цим ми заявляємо свою політичну позицію. Ми проти того статусу, у який перетворили парламент", - заявив Кравчук.

Він висловив упевненість що, принаймні, 3-4 фракції, що входять до складу парламентської більшості, голосувати не будуть.

Депутат також вважає, що наразі парламентська більшість формально існує, тому що не були написані відповідні заяви депутатів про вихід зі складу більшості, через що вона стала б менше необхідної кількості - 226 депутатів.

У зв'язку з цим він вважає за необхідне приймати всі рішення щодо парламентської більшості після того, як вона формально припинить існування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...