Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головний СДПУ(о)шник парламенту не буде голосувати за ідеї Януковича

Понеділок, 11 жовтня 2004, 18:19
Питання ініціювання введення в Україні подвійного громадянства, а також надання офіційного статусу російській мові є правом кандидата в президенти Віктора Януковича, однак їхня реалізація залежить від позиції Верховної Ради.

Так прокоментував недавню заяву нинішнього глави уряду на прес-конференції в понеділок лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук.

Коментуючи на прохання журналістів висловлену Януковичем ініціативу, Кравчук відзначив, що цих положень раніше не було в програмі кандидата.

"Однак це не означає, що кандидат у президенти не може висунути нові ідеї. Це - його право. Що стосується нашого права, то ми можемо в демократичному суспільстві голосувати або не голосувати за ті ідеї, які висуває той або інший кандидат", - сказав лідер фракції.

Разом з тим він відзначив, що дані питання є компетенцією парламенту, тому що для їхньої реалізації необхідно внести відповідні зміни до Конституції.

Говорячи про свою особисту позицію, Кравчук заявив, що він не буде голосувати за підтримку даних питань. "Це моя позиція", - підкреслив депутат.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування