Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністри ЄС знову надіслали Кучмі "темник"

Вівторок, 12 жовтня 2004, 10:30
Європейський Союз вчергове закликав Україну провести вільні, справедливі і прозорі президентські вибори наприкінці цього місяця.

Про це повідомляє Українська служба Бі-Бі-Сі

У заяві, яку оприлюднили в Люксембурзі міністри закордонних справ країн ЄС, сказано, що спосіб проведення виборів стане доказом відданості України демократичним цінностям, якими керуються Рада Європи і ОБСЄ.

Окремо наголошено на тому, що вибори матимуть велике значення для майбутнього відносин між Європейським Союзом та Україною.

Виходячи з того, як в Україні готуються вибори, міністри підкреслили, що незалежність мас-медіа і свобода слова відіграють величезну роль для проведення чесної і прозорої передвиборчої кампанії.

Брюссель привітав запрошення на вибори спостерігачів з-за кордону.

У заяві сказано, що країни Євросоюзу пришлють на українські вибори відповідну кількість міжнародних спостерігачів.

Міністри закордонних справ ЄС закликали Україну дати можливість працювати також і місцевим спостерігачам за виборами, повідомляє Німецька хвиля

Польський міністр закордонних справ Влодзімєж Цімошевіч заявив на зустрічі в Люксембурзі, що Європейський Союз має вдаватися до енергійніших кроків задля діалогу з Україною.

Він планує обговорити політику ЄС щодо східних сусідів організації на переговорах у Варшаві з німецьким і французьким міністрами закордонних справ, що заплановані на грудень.

Як відомо, владні кола в Україні постійно ображаються на нагадування про необхідність чесних виборів. Президент Кучма назвав ці заклики "темником".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...