ГЕНПРОКУРАТУРА БРЕХАЛА, ЩО НЕ МОЖЕ ВІДКРИТИ СПРАВУ ПРОТИ ПУКАЧА

Вівторок, 12 жовтня 2004, 13:07
Генпрокуратура має право повторно порушити кримінальну справу щодо колишнього начальника департаменту зовнішньої розвідки МВС Олексія Пукача.

Про це ідеться в листі першого заступника голови Верховного суду України Петра Пилипчука до генпрокурора Геннадія Васильєва.

"Генпрокуратура, при наявності для цього підстав, могла й має право порушити кримінальну справу щодо Пукача", - говориться в листі.

Заява керівника прес-служби Генпрокуратури Сергія Руденко про те, що вони не мають можливості закінчити розслідування цієї кримінальної справи, тому що Верховний суд відмовив у розгляді касації, Пилипчук називає "введенням в оману громадськості".

"Відмова в прийнятті до касаційного розгляду скарг і подань на такі судові рішення не є порушенням прав учасників процесу, оскільки можливість перевірки цих рішень у судовому порядку не втрачається", - говориться в листі.

Саме на цих підставах, як підкреслює перший заступник голови Верховного суду, суддя прийняв рішення про відмову у витребуванні справи.

Пукачу інкримінувалося знищення документів, які свідчать про ведення МВС стеження за журналістом Георгієм Гонгадзе. Кримінальна справа щодо Пукача була порушена Генпрокуратурою в жовтні минулого року за статтею 364 (частина 3) - за "зловживання владою або службовим становищем співробітником правоохоронних органів".

22 жовтня 2003 року Пукач був затриманий у Генпрокуратурі, й наступного дня суд санкціонував його арешт.

5 жовтня апеляційний суд задовольнив скаргу адвокатів і випустив підозрюваного на підписку про невиїзд. У квітні цього року Печерський місцевий суд Києва закрив справу щодо Пукача за відсутності складу злочину.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування