Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Берлусконі не дозволить проголосувати українським заробітчанам

Вівторок, 12 жовтня 2004, 14:29
Італія дозволила проведення виборів президента України на своїй території лише за умови, що виборчі дільниці будуть в дипломатичних і консульських установах України.

Про це повідомив на брифінгу керівник прес служби МЗС Маркіян Лубківський, повідомляють "Українські новини".

Як відомо, на території Італії функціонує посольство у Римі і консульство у Мілані. Тобто, як виходить, тільки там і будуть відкриті дільниці.

Раніше армія українських заробітчан неодноразово зверталася з проханням відкрити дільниці у містах компактного проживання українців в Італії, оскільки вони не зможуть приїхати із віддалених регіонів до Риму або Мілану. Тепер, очевидно, що це зроблено не буде.

Послом України в Італії є колишній заступник глави адміністрації президента Анатолій Орел.

***

Під час брифінгу у вівторок Лубківський повідомив, що МЗС очікує збільшення кількості виборчих дільниць для голосування на виборах президента України за кордоном.

З його слів, Росія й В'єтнам уже дозволили відкриття додаткових виборчих дільниць.

МЗС уже подало заявку в ЦВК про відкриття дільниці на спільному україно-в'єтнамському підприємстві, де працюють 200 громадян України.

Таким чином, зі слів Лубківського, зараз можна говорити про 114 виборчих дільниць із виборів президента України за кордоном.

Зі слів Лубківського, зараз уточнюється й узгоджується, де саме будуть відкриті додаткові дільниці в Росії.

Лубківський повідомив, що у виборчих комісіях за кордоном працюватимуть 1 457 громадян України, у тому числі 153 з них - від кандидатів у президенти.

Зі слів Лубківського, МЗС продовжує роз'яснювальну роботу із громадянами України за кордоном і проводять зустрічі з ними для обговорення майбутніх виборів президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...