Перед виборами Білоконь стягує до Києва міліцію. А Кузьмук влаштовує навчання

Вівторок, 12 жовтня 2004, 14:31
Перед виборами до Києва стягують підрозділи Міністерства внутрішніх справ.

Так, джерела, наближені до керівництва правоохоронних органів, повідомили нардепу Сергію Олексіюку, що понад 700 правоохоронців рядового, сержантського та офіцерського складу МВС у Миколаївській області відкомандировано до Києва, повідомляє прес-служба УНП.

Олексіюк вважає, що присутність цих працівників МВС у Києві напередодні виборів "може бути пов’язана із заявами керівника МВС України про підтримку саме кандидата від влади Віктора Януковича".

У той же час військовослужбовців в запасі, які проживають у Миколаївській області, викликають у військові комісаріати (Корабельний районний м. Миколаєва, Заводський районний м. Миколаєва та інші) з метою залучення до військово-навчальних зборів у місті Очакові Миколаївської області.

За даними нардепа Юрія Ширка, військова частина А1594, де мають проходити навчання, є підрозділом спеціального призначення ВМС Збройних Сил, яка на даний момент передислоковується (згідно з листом Міноборони України №224/1743 від 16.07.04 року) з острова Першотравневий до м. Очакова".

Депутат відзначив, що такий призов військовослужбовців в запасі на збори є суттєво затратним заходом, адже йдеться про додаткові витрати на утримання та компенсування середньомісячного показника заробітної плати та добових.

Крім того, вважає депутат, проведення заходів вказаного характеру перед виборами не додає політичної стабільності в регіоні і набуває політичного забарвлення.

Для роз’яснення обставин цих подій народні депутати України Юрій Ширко та Сергій Олексіюк підготували депутатське звернення до міністра оборони.

Олексіюк також підготував депутатське звернення на ім’я міністра внутрішніх справ Білоконя та керівника МВС України в Миколаївській області з вимогою дати вичерпне пояснення того, що відбувається.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...