Приїзд Мельниченка до Варшави намагалися зупинити?

Вівторок, 12 жовтня 2004, 15:13
Нещодавно "Українська правда" писала про те, що колишній охоронець президента Кучми майор Микола Мельниченко та депутат Верховної Ради третього скликання Олександр Єльяшкєвіч збираються дати прес-конференцію в Варшаві 14-го жовтня.

Реакція на це повідомлення була дуже оперативною, а події минулого тижня підтвердили - існуючий в Україні режим не гребує ніякими методами, аби зберегти свою владу, що опосередковано підтвердило достовірність записів, зроблених колишнім охоронцем гаранта Конституції у головному кабінеті держави.

На початку минулого тижня Мельниченко отримав попередження про фізичну небезпеку під час його перебування в Польщі.

Водночас польські ЗМІ поширили інформацію, що депутат Сейму від лівої партії SLD Войцех Доморадський звернувся до МЗС Польщі та до депутата Сейму Яна Біри, котрий є головою польсько-української парламентарної групи, з вимогою вжити заходів щодо невтручання Польщі у виборчий процес в Україні, а саме недопущення проведення пресової конференції Миколи Мельниченка в Варшаві.

Водночас з’явилась інформація, що хтось, називаючись працівником польських спецслужб, телефонує всім, хто бодай якимось чином причетний до польсько-українських стосунків і намагається з’ясувати, хто організує цю прес-конференцію.

Організаторів так і не знайшли, але мета частково була досягнута.

Провівши незначне розслідування цієї історії, вдалось з’ясувати – депутат Доморадський таки звертався до Яна Біри. Просив втрутитися, щоб не допустити прес-конференції, бо це, на його переконання, могло зашкодити польсько-українським стосункам.

Доморадського нібито підговорили до цього якісь польські бізнесмени, що мають бізнеси в Україні. Отже польсько-українська група провела засідання з цього питання, вирішили не втручатися, бо Польща вільна країна, і кожен може собі організовувати прес-конференцію.

Нотатку з цього засідання передали спікерові Сейму і до МЗС Польщі. Втручання польських спецслужб також не підтвердилось, але лишаються фактами телефонні дзвоники від невідомих осіб, що такими називались, вочевидь, переслідуючи зовсім іншу мету – залякати потенційних організаторів. Частково це їм вдалось.

Юристи не знайшли у факті проведення пресової конференції на згадану тему будь-якого порушення виборчого законодавства України. Але стає очевидним, що цього боїться існуючий режим і намагається протидіяти оприлюдненню нових фактів із свого недалекого минулого.

P.S. Войцех Доморадський, депутат польського Сейму від SLD, 1966 року народження, одружений, освіта вища, закінчив університет в Москві (!).

Читайте також:

МЕЛЬНИЧЕНКО ОБІЦЯЄ НОВІ ВИКРИТТЯ КУЧМИ, ЯНУКОВИЧА Й МЕДВЕДЧУКА


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...