Ющенко поверне людям заощадження з кишені Пінчука і Ахметова?

Вівторок, 12 жовтня 2004, 16:50
Кандидат у президенти Віктор Ющенко визначився, що його другий указ на посаді президента стосуватиметься повернення громадянам втрачених заощаджень.

Цей документ було обговорено та затверджено під час зустрічі кандидата з керівництвом його виборчої кампанії та експертами, які працюють над програмою перших 100 днів президента Ющенка.

Указ, завізований Віктором Ющенком у вівторок, входить в "соціальний пакет" його перших указів і передбачає істотне збільшення відповідних виплат уже в 2005 році, повідомляє прес-служба Ющенка.

Указ N2 передбачає залучення до бюджету додаткових коштів, недоотриманих від приватизації стратегічних об'єктів у 2004 році, та спрямування цих коштів на компенсацію втрачених заощаджень. Йдеться, зокрема, про такі підприємства як "Криворіжсталь" (скандально виграний холдингом Пінчука і Ахметова).

Указом також передбачено, що в 2005 році на ці цілі підуть позапланові надходження до бюджету, а також 50 відсотків від загального обсягу коштів, отриманих від приватизації.

"Крім того, згідно з указом, держава зробить те, що вона дотепер відмовлялася зробити - визнає втрачені заощадження громадян державним боргом, який обов'язково має бути повернено людям", - зазначає прес-служба.

Третім указом Ющенка буде підвищення розміру одноразової допомоги при народженні дитини.

Указ передбачає законодавче підвищення одноразової допомоги матері при народженні дитини, як і обіцяно в Плані дій Ющенка, більше ніж у 10 разів. Її розмір буде розраховуватися на основі нового, підвищеного до 423 грн. прожиткового мінімуму, і становитиме 8460 гривень.

Указ має на меті посилити рівень соціального захисту для матерів з дітьми, полегшити фінансовий тягар, що лягає на плечі батьків при народженні дитини. Зараз держава надає матері, яка народила дитину, одноразову допомогу в розмірі 725 гривень.

Читайте також:

Ющенко сказав, який буде його перший указ після відставки Януковича


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News