Підписи за Омельченка вилучили, бо їх знайшли у столі хабарника

Вівторок, 12 жовтня 2004, 17:36
Генпрокуратура вилучила з ЦВК підписи на підтримку кандидата у президенти, мера Києва Олександра Омельченка в рамках розслідування справи про хабарництво представника однієї з райадміністрацій.

Про це говориться в заяві прес-служби Генпрокуратури.

Цього працівника однієї зі столичних райдержадміністрацій, за словами Генпрокуратури, місяць тому було затримано під час одержання хабара – "солідної суми у доларах".

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу. Під час її розслідування в документах обвинуваченого були виявлені чернетки підписних листів на підтримку кандидата у президенти Омельченка із заповненими даними.

Експертиза показала, що усі підписи, нібито зібрані на цих листах, були виконані однією особою – тим же чиновником, заарештованим за хабарництво, зазначає прес-служба.

Пізніше, за словами Генпрокуратури, у райдержадміністрації вилучили ще кілька подібних чернеток із фальшивими підписами. Після чого, щоб провести всебічне розслідування "і розставити усі крапки над і" столична прокуратура вилучила у ЦВК кілька підписних листів на підтримку Омельченка.

Розслідування по справі триває.

Водночас Генпрокуратура вважає, що сьогоднішні заяви деяких політиків, слід розцінювати "лише як перешкоджання встановленню істини".

"Якщо виходити з їх логіки, то щоб не зробив чиновник чи політик, – він все одно має залишитися безкарним. На відміну від пересічного громадянина", - зазначає прес-служба відомства.

Вона також вказує, що "події останніх днів красномовно свідчать: виборча кампанія активно використовується для прикриття чистого криміналу".

У зв'язку з цим Генпрокуратура пропонує Верховній Раді ввести для політиків на час передвиборчої кампанії "мораторій на дію законів: кримінальних, адміністративних, господарських та й просто законів здорового глузду, етики й моралі".

Як відомо, раніше довірена особа Віктора Ющенка у ЦВК Микола Катеринчук пов'язав вилучення підписів Омельченка з тиском на кандидата перед виборами.

Перед початком виборчої кампанії планувалося, що партія Омельченка має підтримати Віктора Януковича. Натомість Омельченко вирішив іти на вибори самостійно, що підтримала і партія "Єдність".

"Українська правда"

Читайте також:

Генпрокуратура забрала з ЦВК підписи Омельченка. У виховних цілях?



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News