Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обіцяє раніше відпустити додому призваних у армію

Вівторок, 12 жовтня 2004, 17:43
Кандидат у президенти Віктор Ющенко збирається скоротити термін строкової військової служби до 1 року протягом перших 100 днів свого президентства.

Таким є один з п'яти указів, які Ющенко завізував у вівторок під час зустрічі з керівництвом виборчої кампанії та експертами, які працюють над програмою перших 100 днів його президентства.

Завізований указ "Про скорочення термінів строкової військової служби" передбачає скорочення терміну служби з 18 місяців до одного року, а для випускників навчальних закладів – до дев'яти місяців.

Ющенко виходив із того, що програма підготовки солдата розрахована максимум на 10 місяців, "і якщо вона здійснюється ефективно, й призовники дійсно навчаються військовій справі, а не підмітають вулиці або будують генеральські дачі, то солдатів не треба тримати в армії більше року".

Указ також передбачає, що на повністю контрактну систему, за якої строкової служби не буде взагалі, Збройні Сили перейдуть з 2010 року, а не з 2015, як це планують Кучма та Янукович.

Ющенко обіцяє, що указ про скорочення терміну служби набере чинності негайно після його вступу на посаду президента.

Його дія поширюватиметься і на тих юнаків, яких призивають на службу цієї осені, передає персональний сайт Ющенка.

Ще одним указом Ющенко збирається зробити кількість створених у регіоні робочих місць одним із критеріїв, за яким оцінюватиметься діяльність керівників місцевих державних адміністрацій.

"Сьогодні кадрові призначення здійснюються на підставі двох критеріїв: особистої лояльності до президента та забезпечення необхідних владі результатів виборів, - заявив Ющенко.

"Такого більше не буде. Моє найперше завдання з Плану дій "Десять кроків назустріч людям" – створення п'яти мільйонів нових робочих місць. Саме за тим, як в регіоні вирішується проблема безробіття, ми судитимемо про ефективність місцевих керівників", - сказав Ющенко.

Серед інших критеріїв оцінки, передбачених в указі, - темпи зростання реальних доходів населення, рівень народжуваності та смертності, середня тривалість життя, динаміка міграції населення, темпи зростання промислового та сільськогосподарського виробництва, обсяги внутрішніх і зовнішніх інвестицій, залучених в економіку.

Указ запроваджує щоквартальні звіти керівників місцевих державних адміністрацій за визначеними показниками. Саме за результатами цих звітів Ющенко прийматиме кадрові рішення.

Читайте також:

Ющенко сказав, який буде його перший указ після відставки Януковича

Ющенко поверне людям заощадження з кишені Пінчука і Ахметова?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування