Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Старости відповідають за вибір Януковича. Якщо зобразиш його зеком – отримаєш по морді

Вівторок, 12 жовтня 2004, 19:13
Довірена особа Ющенка в Луганському окрузі №105 Анатолій Путінцев заявляє, що в університети міста передано списки "неблагонадійних" викладачів і студентів, із якими потрібно проводити роз’яснювальні бесіди.

Найретельніше виконують вказівки "згори" керівники Луганського аграрного та Східноукраїнського національного університетів, наводить слова Путінцева прес-служба штабу Ющенка.

"Доходить до того, що адміністрація бере зі старост підписки про те, що вони приведуть на вибори підопічних студентів і дадуть гарантію, що ті проголосують за певного кандидата", - заявив Путінцев.

Водночас, на будь-які спроби контакту з ним адміністрація вузів не йде. Так, коли він прийшов на зустріч до ректора Луганського аграрного університету Валентини Ткаченко, остання просто втекла через інший вихід.

Крім відрахованих, за словами Путінцева, є багато "попереджених" людей: неофіційно їх повідомили, що вони перебувають на "поганому рахунку" і можуть готуватися до відселення з гуртожитку та відрахування з вузу в разі будь-яких "необережних рухів" з їхнього боку.

Мають місце й факти фізичних розправ: нещодавно було жорстоко побито студента Східноукраїнського національного університету.

"Такі репресії відбуваються в контексті постійної агітації за провладного кандидата в президенти, навіть дискотеки регулярно відбуваються на його підтримку", - наголосив він.

Особливо Путінцев, який сам є завідувачем кафедри в Луганському педагогічному університеті, зупинився на випадку двох студентів, відрахованих з Аграрного університету за міні-виставу під час акції "Молодь за! Молодь проти!".

Він пояснив, що Костянтин Косенко – відомий серед луганського студентства "КВНщик", тому він не вперше говорив дотепи зі сцени.

"Думаю, що в Росії обігравання Путіна не тягне за собою таких тяжких наслідків, як у нас – жарт "КВНщик" про Януковича", - підкреслив Путінцев.

18 вересня під час проведення в Луганську акції "Молодь проти! Молодь за!" студенти вирішили висловити, згідно з назвою акції, і свої політичні симпатії та антипатії. Косенко вдягнув "зеківську" робу і почав виступати перед глядачами.

Поруч висів плакат, на якому, наслідуючи граматичний стиль одного з кандидатів у президенти, було написано: "Я тожа хачу быть призидентом!".

Майже негайно до молодих людей підійшли міліціонери, силоміць змусивши їх зійти з імпровізованої сцени та перевдягтися. За словами студента 5 курсу факультету ветеринарної медицини Кирилова, одразу після цього за ними було встановлено стеження.

Щойно студенти відійшли з людної площі, на них "налетіли люди в цивільному, побили і відвезли в міліцію", - розповів він.

Близько двох наступних днів студенти провели в камері попереднього ув’язнення, де їх не годували й не давали зробити телефонного дзвінка. "Зрозуміло, що ні про якого адвоката не могло бути й мови", - розповів Косенко. За його словами, міліція, до того ж, не віддала особистих речей студентів, які були з ними під час "затримання".

До міліції, прокуратури та парламентської комісії з моніторингу за виборами було подано документи зі свідченнями про побиття.

Читайте також:

За куртку "Так! Ющенко" виключають із вузу і б`ють по спині

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...