Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратурі не подобаються дії Ющенка в австрійському суді

Середа, 13 жовтня 2004, 11:11
Суддею земельного суду в кримінальних справах Відня виконується клопотання про надання правової допомоги у справі, порушеній Генпрокуратурою України з метою з’ясування обставин захворювання Віктора Ющенка.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Вона заявляє, що після відмови Ющенка, щоб клініка "Рудольфінерхаус" направила медичні документи щодо його лікування до земельного суду, 7 жовтня 2004 суддя прийняв рішення про примусове вилучення необхідної медичної документації.

Це рішення судді Ющенком та адвокатом "Рудольфінерхаус" оскаржено, і їх скарга в даний час знаходиться на розгляді у відділі земельного суду першої інстанції в кримінальних справах міста Відня, який здійснює нагляд за провадженням дізнання та слідства.

"Генпрокуратура України розцінює таку поведінку Ющенка як протидію встановленню всіх обставин, пов’язаних з погіршенням стану його здоров’я, як правоохоронними органами України, так і компетентними органами Австрії", - ідеться у заяві.

Крім того, Генпрокуратура повідомляє, що Ющенко "і далі ігнорує виклики на допит до Генпрокуратури для надавання свідчень".

"Такі ж перепони слідству чинить і керівник виборчого штабу Ющенка - Олександр Зінченко, який першим оприлюднив заяву про його отруєння. Саме ця заява стала приводом для порушення Генпрокуратурою кримінальної справи".

"До цього часу Зінченко не виконав вимогу слідства і не надав до правоохоронних органів копії медичних документів щодо захворювання Віктора Ющенка, якими, з його слів, він володіє", - ідеться у повідомленні Генпрокуратури.

"Ухиляється від явки до слідчих для надання свідчень і депутат Жванія, який знаходився в оточенні Ющенка напередодні погіршення стану його здоров’я, і міг би суттєво сприяти встановленню важливих обставин", - також говориться в заяві.

Однак, попри це Генпрокуратура проводить "комплекс необхідних слідчих дій та оперативно-розшукових заходів, направлених на встановлення дійсних обставин захворювання".

"Проводяться допити свідків і спеціалістів в галузі медицини, призначені і проводяться судово-медичні експертизи", - сказано в повідомленні.

Там зазначається, що на даний час "слідство не володіє будь-якими даними, які дали би можливість вважати, що до Ющенка застосовані умисні дії, які завдали шкоди його здоров’ю".

"Усі заяви щодо необ’єктивності дій слідчих органів є безпідставними і голослівними", - також стверджує Генпрокуратура.

"Українська Правда"

Читайте також:

Про мужиків і немужиків


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування