СБУ НАКАЗАЛА ДЕПОРТУВАТИ ПРЕДСТАВНИКА "ОТПОРУ". Але не визнала його персоною нон грата

Середа, 13 жовтня 2004, 11:40
Радника організації Freedom House Ukraine Александра Марича ніхто не затримував в Україні, його просто не пустили в країну.

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" керівник відділу по зв'язках зі ЗМІ Держкордону Олександр Самарченко.

"Він не був затриманий, його не впустили в Україну - це різні речі", - відзначив Самарченко.

"Прикордонники в даній ситуації виконували доручення Служби безпеки України", - додав він.

За словами Самарченка, о 7.50 середи Марич вилетів з Києва до Будапешту. Ніхто наручники на нього не одягав, ніч він провів у залі очікування, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На питання агентства про те, чи визначила Служба безпеки України Марича небажаною персоною в Україні, Самарченко відповів: "Ну, він не зовсім персона нон грата".

За словами Самарченка, громадянину Сербії після прибуття в аеропорт "Бориспіль" повідомили наступне: "Ви маєте право знаходитися тут у залі очікування, у зоні митного контролю".

При цьому представники Держприкордонслужби попросили його вилетіти будь-яким літаком і залишити територію України, підкреслив Самарченко.

Коментувати підстави для недопуску Марича на територію країни він відмовився, пославшись на те, що це належить до компетенції інших відомств, а прикордонники у даному випадку лише виконували доручення.

За інформацією "Української правди", крім роботи радником Freedom House Ukraine, Марич є одним із засновників сербської організації "Отпор", яка брала участь у поваленні режиму Мілошевича.

Читайте також:

Влада злякалася "Отпору" – його представника депортували з України

У "БОРИСПОЛІ" ЗАТРИМАЛИ ЛІДЕРА "ОТПОРУ", який брав участь у поваленні Мілошевича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування