Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фото на півшпальти "Таймс" пропонує подумати, чи отруївся Ющенко суші і коньяком

Середа, 13 жовтня 2004, 12:40
Консервативна британська газета "Таймс" у середу вийшла зі статтею про вибори президента України на цілу шпальту.

Стаття "Таймс" називається "Брудні витівки плямують українські вибори", а половину шпальти займають дві фотографії: на одній з них Віктор Ющенко до своєї хвороби, на іншій – його фотографія минулої неділі, після виходу з австрійської клініки.

Кореспондент "Таймс" Джеремі Пейдж починає так: "Демократія в Україні ніколи не була симпатичною, проте ніколи не була такою брудною, як у переддень президентських виборів цього місяця".

"По-перше, лідер перегонів звинуватив опонентів у тому, що його отруїли. Після цього його партнера по коаліції було внесено до списку міжнародного розшуку. А трохи пізніше його найближчого суперника поклали в лікарню, після того, як у нього кинули яйцем", - пише "Таймс".

Газета розповідає своїм читачам про чутки, які ходять в Україні – що вибори скасують, або що військові, які братимуть участь у параді за три дні до виборів, не роз'їдуться з Києва, а залишаться на випадок силового перевороту.

Часопис пише: "Дехто вбачає в жорстокій кампанії приховану боротьбу між Сходом і Заходом за майбутнє цієї країни".

"І це перетягування канату лише посилилося відтоді, як російський президент Путін відвернувся від демократії і оголосив плани скасувати місцеві вибори", - також додає "Таймс".

Газета згадує президентство Кучми як час, що характеризувався олігархічним капіталізмом, авторитарним урядом та дипломатичним балансуванням між Москвою і Заходом.

"Таймс" пише: "Виборча кампанія була брудною з самого початку, проте останніми тижнями вона перебуває десь між загрозливим та абсурдним. На початку минулого місяця пана Ющенка терміново відправили до австрійської клініки для лікування після того, як його помічники заявили про спробу отруєння".

"Вони звинуватили його суперників у намаганні його вбити. Опоненти підсміювалися, що Ющенка звалили несвіжі суші та коньяк, а парламентська комісія не знайшла доказів злочину. Проте пан Ющенко, який у неділю повернувся з лікування в Австрії, безумовно, серйозно хворий".

"Таймс" переходить до російського сліду в українських виборах: "Москва, яку турбує західний вплив на її задньому подвір'ї, не дуже приховує свою зацікавленість і по суті схвалила кандидатуру Віктора Януковича, коли той разом з президентом Кучмою відвідав Москву на вихідних".

"Таймс" пише, що російська та українська влада по черзі звинувачувала Захід у втручанні у вибори.

Нещодавно посол США до України погрожував санкціями проти української влади, якщо вибори будуть сфальсифікованими.

Як відомо, напередодні цілу шпальту виборам в Україні присвятила інша британська газета – "Файненшл Таймс".

Українська служба Бі-Бі-Сі

Читайте також:

"Файненшл Таймс" видала шпальту про те, що відрізняє Ющенка від Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування