Перед приїздом Януковича Харків та Нікополь "зачистили" від ющенківців

Середа, 13 жовтня 2004, 14:47
Під час перебування Віктора Януковича у Харкові правоохоронцями було побито голову місцевої дільничної комісії Юрія Агібалова, який виступив на захист студентів.

Про це повідомляє прес-служба Центрального штабу Ющенка.

Під час затримання студентів-прихильників Ющенка, які хотіли потрапити на мітинг Януковича, Агібалова було побито. Його з травмами рук та грудної клітки "швидка допомога" доставила до четвертої міської лікарні.

Як повідомив представник Харківського штабу Ющенка Андрій Войцеховский, у вівторок "студенти у жилетах "Так! Ющенко!" зустрілись біля Південного вокзалу та попрямували до стадіону "Локомотив", де відбувалась зустріч Януковича із харківським студентством.

"Приблизно за два кілометри до стадіону студентів оточила міліція та заарештувала, не висуваючи ніяких обвинувачень та не пояснюючи своїх дій", - розповів він.

"Міліція, яка арештовувала студентів, була не та, яка зазвичай "працює" з наметами "Так! Ющенко!". Це був якійсь спецпідрозділ", - заявив Войцеховський.

Після втручання представників Харківського штабу Ющенка, студентів відпустили – через годину після того, як Янукович поїхав.

Як сказав заступник начальника дільничного відділу міліції, вони "встановлювали особу". Хоча люди одразу пред’явили паспорти та інші документи, які мали при собі.

У той же час приїзд Януковича до Нікополя супроводжувався також затриманням довіреної особи Ющенка по 35 виборчому округу Костянтина Ляшенка в ніч з 12 на 13 жовтня міліцією.

Міліція інкримінувала йому опір представникам правоохоронних органів.
Представники Дніпропетровського штабу Ющенка вважають справжньою причиною затримання Ляшенка приїзд до Нікополя кандидата Януковича.

Вони переконані, що "правоохоронці намагаються ізолювати незручну для влади людину". Затриманому дали зрозуміти, що його не випустять, доки Янукович не поїде з міста.

Нагадаємо, що цього літа під час попереднього візиту Януковича до Кривого Рогу місцева міліція проводила масові затримання активістів штабу Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...