Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СОРАТНИК ЯНУКОВИЧА БОЇТЬСЯ, ЩО 1 ЛИСТОПАДА ПОЧНЕТЬСЯ "КАШТАНОВА РЕВОЛЮЦІЯ"

Середа, 13 жовтня 2004, 15:50
Лідер НДП, голова коордради об'єднання за Януковича Валерій Пустовойтенко попереджає про небезпеку у зв'язку з можливими заворушеннями у виборчу ніч.

"Від керівників наших обласних партійних організацій, практично із всіх регіонів України, надходять відомості про те, що сьогодні формуються певні сили, щоб влаштувати заворушення саме в ніч після голосування, фактично у всіх регіонах України", - сказав Пустовойтенко в середу.

Так він прокоментував прийняте на засіданні координаційної ради звернення до громадян. Відповідаючи на запитання щодо можливих учасників акції в Києві, лідер НДП повідомив, що за його даними "люди будуть, у тому числі, і з регіонів".

"Міліція сьогодні повинна узяти на облік будинки, звернутися до людей, щоб стежили за чужими людьми, які з'являються в Києві, у тому числі, у процесі підготовки до виборчої кампанії".

"Дай боже, щоб я був не правий, щоб у нас не було ніяких заворушень. Можливо, і немає такого", - сказав Пустовойтенко.

Він уточнив, що ця інформація почала надходити "тижнів два тому з регіонів, акумулюючись у Києві", і вже є в працівників правоохоронних органів, які ведуть перевірку її вірогідності.

Крім того, дані доручення керівникам обласних партійних організацій НДП, "щоб вони стежили за цим".

"Щоб провели форуми демократичних сил у всіх регіонах, щоб ще раз закликати наших громадян прийти на вибори й зробити правильний вибір, щоб не було тиску", - додав Пустовойтенко.

"Чим би не закінчилися ці вибори, нам жити в цій державі. Той, хто переможе на виборах, він обов'язково зробить все, щоб об'єднати народ. Згоді наших громадян немає альтернативи", - підкреслив Пустовойтенко.

Він повідомив, що форуми заплановані в регіонах на 15-16 жовтня й на 23 жовтня - у Києві.

У той же час сама кооррада об'єднання за Януковича виступила із заявою, що в ніч на 1 листопада опозиція планує провести півмільйонний мітинг біля ЦВК, а у випадку несприятливих результатів виборів - почати першу фазу так званого "каштанового перевороту".

Щоб запобігти цьому акту, рада за Януковича звертається до української влади вжити заходів разом із правоохоронними органами для стабілізації суспільно-політичної ситуації.

Координаційна рада стверджує, що опозиційні сили "готують" перенесення на український ґрунт "сербського" або "грузинського" досвіду громадянського розбрату й силових методів захоплення влади".

"Фактично мова йде про загрозу політичного перевороту в державі. Із цією метою ведеться психологічна обробка студентів молодших курсів, формуються загони досвідчених бойовиків, підривається авторитет правоохоронних органів й армії".

"Це відбувається на тлі проведення деструктивними силами масованої кампанії з дискредитації в очах виборців всієї владної вертикалі нашої держави", - відзначається у зверненні.

У зв'язку із цим, координаційна рада виборчого об'єднання виступає з ініціативою скликання форуму демократичних сил.

"Ми звертаємося до президента України з метою прийняти всі можливі заходи, щоб не допустити реалізацію сценаріїв так званого "каштанового перевороту", забезпечити законність і правопорядок під час виборчого процесу", - йдеться у зверненні.

Коордрада звертається до органів влади разом із правоохоронцями "здійснити заходи щодо стабілізації суспільно-політичної ситуації в місцях її найбільшої напруженості, попередженню провокацій і потенційних конфліктів".

У цьому ж зверненні звучать заклики до працівників ЗМІ протидіяти медіаопераціям і політико-психологічним маніпуляціям в інформаційно-комунікативній сфері, провокуванню нових розколів у суспільстві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...