Зінченко готовий прийти до Кучми

Середа, 13 жовтня 2004, 16:25
Керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко готовий особисто прийти на засідання Ради нацбезпеки, щоб навести факти тиску і залякуваня з боку влади під час виборів.

"Якщо президент хоче увійти в історію, як людина, яка забезпечила спокійну, мирну передачу влади, він ще встигне зламати деякі небезпечні тенденції", - додав Зінченко, слова якого наводить прес-служба штабу Ющенка.

Зінченко нагадав, що Ющенко давно вимагав реагування РНБОУ на деякі події, пов’язані з виборчою кампанією. Крім того, з аналогічних питань він та представники його команди зверталися до Генпрокуратури, МВС та СБУ.

"Жоден з цих органів належним чином на наші звернення не відреагував. Нас це не дивує, бо нацбезпеку треба захищати від частини членів РНБОУ", - сказав Зінченко.

Чисельні підтвердження тому Зінченко навів у відкритому зверненні до членів РНБОУ.

"Найбільш небезпечними, - вважає він, - є дії влади та провладних пішаків-політиканів, які створюють загрозу "виникнення конфліктів у сфері міжетнічних і міжконфесійних відносин", які розпалюють міжнаціональну ворожнечу, мовну та міжконфесійну нетерпимість".

Зінченко звинуватив команду Януковича в тому, що "влучання яйцем у свого кандидата" вона використала "для розпалювання ворожнечі між Східною та Західною Україною, для роздмухування міфічної націоналістичної загрози".

Зінченко попередив про відповідальність каналів УТ-1, "Інтер" та "1+1", які розміщують політичну рекламу "допоміжних кандидатів влади, яка розпалює міжетнічну, расову, релігійну ворожнечу".

"Тим самим , - вважає Зінченко, - канали порушують Конституцію, закони та умови ліцензування".

Зінченко також вимагає "детальної інформації про передислокацію військ, нібито пов’язану із святковим парадом 28 жовтня, про масові відрядження до Києва працівників МВС із областей, зокрема Донецької".

За даними Зінченка, "у Київ та область відряджаються представники регіональних оргзлочинних угрупувань, які 31 жовтня разом із переодягненими міліціонерами повинні заблокувати ЦВК, а в разі потреби – спровокувати зіткнення між прибічниками різних кандидатів, або вчинити хуліганські дії від імені прибічників Ющенка".

"Ці ж спільні бандитсько-міліцейські групи також готують провокації під час масових акцій на підтримку Ющенка, які заплановані в Києві на 16 та 23 жовтня", - додав він.

"За провокування загроз національній безпеці або потурання тим, хто створює ці загрози", Зінченко пропонує президенту Кучмі звільнити з посад керівництво МВС, СБУ, главу адміністрації президента, а також внести подання до Верховної Ради на звільнення Генпрокурора.

Як відомо, Раду нацбезпеки і оборони очолює президент Леонід Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...