Навіть Лукашенко зрозумів, що Росія підтягує до себе Україну

Середа, 13 жовтня 2004, 16:53
Президент Білорусії Олександр Лукашенко вважає співробітництво республіки з Росією в рамках Союзної держави ефективнішим, ніж ЄЕП.

"Ми дуже дорожимо Союзом з Росією, незважаючи на виникаючі деякі тертя й протиріччя", - заявив Лукашенко на прес-конференції за участю російських регіональних ЗМІ.

"Ми не бачимо свого майбутнього без Росії, а Росія, у свою чергу, і в поганому сні собі не може уявити, що коли-небудь втратить Білорусію".

"У наших відносинах з матінкою Росією ми просунулися значно далі, ніж у рамках Єдиного економічного простору, Євразійського економічного співтовариства або СНД", - відзначив білоруський лідер.

"Якби ми (Білорусія й Росія) в останні два-три роки не зупинилися на якийсь момент, то ми б ще більше просунулися в наших відносинах", - вважає Лукашенко.

За його словами, Білорусія поки не відчуває ефективності від співробітництва в рамках ЄЕП.

"Від ЄЕП нам ні холодно, ні жарко. Він нам нічого не дає. Україні - так. Росії - так. І факт, що, беручи участь в ЄЕП, Російська Федерація в такий спосіб підтягує до себе Україну", - сказав Лукашенко.

Президент Білорусії повідомив, що не дуже вдоволений останнім самітом у рамках ЄЕП, який відбувся у Казахстані.

"Як тільки ми підступали до обговорення конкретних механізмів і створення інститутів у рамках Єдиного економічного простору, деякі говорили, що це вже стосується суверенітетів".

"Занадто багато ще в ЄЕП залишається невирішених питань і протиріч", - відзначив Лукашенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування