Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича починає "розборки" зі спекулянтами

Четвер, 14 жовтня 2004, 10:44
Штаб Януковича заявляє про початок кампанії з боротьби зі спекулянтами, які прагнучи заробити на підвищенні пенсій і зарплат, необґрунтовано піднімають ціни на продукти

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба штабу Януковича.

"Підвищення цін на продукти має винятково спекулятивний характер, тому виборча команда Януковича розпочала кампанію боротьби зі спекулянтами", - сказано в повідомленні прес-служби.

Янукович доручив керівнику свого центрального штабу Тігіпку створити спеціальну робочу групу і вивчити справжні причини стрибка цін на харчові продукти.

Прес-служба повідомляє, що до цієї роботи, крім фахівців, буде залучена громадськість для гарантування надійного контролю за ціноутворенням на ринках.

Тігіпко зазначає, що аналогічні спроби спекулянтів нажитися були і з курсом долара, однак Нацбанк їх припинив.

"Ми не дали їм це зробити і зараз курс долара в Україні стабілізувався. Те ж буде і з цінами на продукти харчування. Зі спекулянтами ми розберемося. Я переконаний, що ніколи спекулянти не будуть керувати нашою країною", - цитує прес-служба Тігіпка.

Як повідомлялося, Янукович у понеділок у ході поїздки в Харківську область заявив про намір розібратися з причинами зростання цін.

14 жовтня він збирається провести нараду щодо ситуації з цінами на споживчому ринку молока і м'яса.

Янукович також закликав місцеву владу розібратися в існуючих рівнях рентабельності і торговельних надбавок, підкресливши, що в жодному разі не можна допустити зростання цін і знецінювання виплачених людям підвищених зарплат і пенсій.

У середу Кабмін доручив державним адміністраціям областей, Києва, Севастополя й урядові Криму ввести держрегулювання цін на м'ясо для стабілізації цін на цьому ринку.

Раніше Кабмін заявив про намір стабілізувати ціни на м'ясомолочні продукти до середини жовтня, знизивши їх до рівня цін на 20 вересня.

За даними Держінспекції за цінами, ціни на яловичину наприкінці вересня в 10 регіонах підвищилися на 1,3%-15,6%, найбільше зростання цін на м'ясо відбулося в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...