Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв каже, що слова Ющенка "лож і хвальш"

Четвер, 14 жовтня 2004, 11:05
Генпрокуратура України вважає передвиборчим піаром заяву Віктора Ющенка про бездіяльність правоохоронних органів у боротьбі зі злочинністю.

Про це йдеться у заяві Генпрокуратури з приводу інтерв'ю Ющенка "Дзеркалу тижня" за минулу суботу.

Прес-служба відомства заперечує, що Генпрокуратура “не розкрила жодного резонансного злочину і продовжує виконувати замовлення Банкової” і наводить 1,5 сторінки відповідної статистики.

Зокрема там указується, що протягом 9 місяців поточного року направлено до суду "більше кримінальних справ, ніж за весь попередній рік, та кожен з останніх п’яти років окремо". "При цьому стан та якість досудового слідства істотно покращилися", - зазначає прес-служба .

"Саме протягом поточного року знайшли своє законне вирішення 158 кримінальних справ, які розслідувалися тривалий час, подекуди роками. До суду направлено кримінальну справу відносно вбивць журналіста Александрова", - стверджується прес-службою.

"Розслідується кримінальна справа за фактами численних вбивств людей з корисливих мотивів. Всього трьома злочинцями протягом 1999-2004 років вчинено 22 вбивства на території трьох регіонів держави. Ці злочини також розкрито в цьому році", - говориться в заяві.

Також прес-служба відзначає, що нещодавно оприлюднено інформацію про затримання особи, "причетної до спричинення тілесних ушкоджень, які призвели до смерті ватажка банди "перевертнів" Гончарова, а раніше і про знешкодження самої цієї банди, на рахунку якої 11 жорстоких убивств".

Також до своїх здобутків Генпрокуратура відносить розслідування кримінальних справ за фактами вибухів на військових складах в Артемівську Донецької області та катастрофи літака СУ-27 на Скнилівському літовищі.

"Протягом 9 місяців поточного року прокурорами поновлено права 845 тисяч громадян, за документами прокурорського реагування відшкодовано понад 1,6 мільярдів гривень, в тому числі понад 400 мільйонів до держбюджету", - наголошує прес-служба.

Разом з тим, прокуратура не вважає "принциповою" позицію, коли Ющенко "підписує звернення до Інтерполу не здійснювати кримінальне переслідування Тимошенко".

Вона також критикує низку "нашоукраїнців", які виступили на захист державних службовців на чолі з міським головою міста Вишгород, яких "викрито в одержанні хабарів на суму понад 1 мільйон доларів".

"Слід зазначити, якщо б окремі "політики" не заважали прокуратурі працювати, результати роботи були б ще кращі", - зазначає прес-служба.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування