"Нашоукраїнці" на істерики про "каштанову революцію" обіцяють мільйонний мітинг

Четвер, 14 жовтня 2004, 11:13
"Нашоукраїнець" Тарас Стецьків вважає "істерикою" заяви лідера НДП Пустовойтенка щодо можливих заворушень у виборчу ніч аж до "каштанового перевороту" і розцінює їх як передвиборчу технологію.

"Це – звичайнісінька істерика на замовлення Банкової, таке собі нагнітання страхів, що нібито опозиція в день виборів буде їх зривати та влаштовувати безпорядки", - сказав Стецьків.

"Це все потрібно для того, щоб пізніше представити опозицію як джерело насильства", - зазначив він.

Як відомо, напередодні Пустовойтенко заявив про можливі заворушення в Києві, джерелом яких будуть опозиційні сили.

На це Стецьків сказав, що "нічого того, про що говорить Пустовойтенко, не буде".

"Буде масовий громадянський контроль за ходом голосування на всіх його етапах", - передає слова Стецьківа прес-служба Центрального штабу Ющенка.

"Народ сам буде контролювати вибори від самого початку до самого кінця, оскільки у нас є десятки тисяч фактів, що міліція буде бездіяльною, а влада масово ці вибори намагатиметься фальсифікувати".

"В такій ситуації народ візьме на себе місію збереження порядку і стабільності під час голосування", - заявив Стецьків.

Він також розповів, що "це буде відбуватися дисципліновано, будь-які провокатори і люди, які хочуть зірвати голосування, будуть негайно виявлятися і передаватися в руки міліції. І ніхто народу не може заборонити це робити".

Щодо ймовірних страхів, що хтось збере півмільйона людей біля ЦВК, Стецьків зазначив, що "люди зберуться числом навіть мільйон, якщо влада не визнає результат виборів", "тоді сам народ прийде і змусить владу визнати його волевиявлення".

"Власне, я дивуюся, чому Пустовойтенко так сильно хвилюється. У нас, здається, Конституції ніхто не відміняв, а Основний Закон у нас гарантує право зборів, мітингів та мирних маніфестацій та мирних виявів своєї політичної активності", - нагадав Стецьків.

Народний депутат повідомив, що під час виборів вестиметься паралельний підрахунок голосів, який дасть можливість прослідкувати громадянам, щоб влада вчасно і точно оголосила результат виборів.

"Пустовойтенко уже вдруге озвучує подібні страшилки, спрямовані на те, щоб залякати український народ, щоб люди не вийшли на вулицю. Безпорядків не буде, народ сам забезпечить порядок на виборах", - наголосив Тарас Стецьків.

Як відомо, до виходу із НДП Пустовойтенко і Стецьків були однопартійцями.

Читайте також:

СОРАТНИК ЯНУКОВИЧА БОЇТЬСЯ, ЩО 1 ЛИСТОПАДА ПОЧНЕТЬСЯ "КАШТАНОВА РЕВОЛЮЦІЯ"

Тимошенко навчила, куди треба йти у разі фальсифікації виборів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування